Eπική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά έναντι του Ρότζερ Φέντερερ

20-01-19 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τον «βασιλιά» του τένις και κάτοχο 20 Γκραν Σλαμ απέκλεισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη φάση των 16 του Australian Open , παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Στον αγώνα που οδήγησε στην ιστορική νίκη, ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ελβετό, που υπερασπιζόταν τον τίτλο του στην Αυστραλία, με 6-7(11) 7-6(3) 7-5 7-6(5), αναγκάζοντάς τον σε πρόωρη αναχώρηση.

Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στους «8» ενός Major τουρνουά, με βλέψεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, καθώς στα προημιτελικά θ’ αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα- Αγκούτ.

«Ναι, εσύ Στέφανε!» ήταν το άμεσο τουίτ του Australian Open, ως πανηγυρική απάντηση στον μεγάλο Έλληνα τενίστα, ο οποίος έδειχνε έκπληκτος,  μην πιστεύοντας τι έχει πετύχει.

Αμέσως μετά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι  δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψει τα συναισθήματά του και ότι είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Εξάλλου, ο 20χρονος παραδέχτηκε ότι για εκείνον ήταν παιδικό όνειρο και μόνο να τεθεί αντιμέτωπος με τον Φέντερερ, πόσο μάλλον να τον κερδίσει. «Είναι ένας θρύλος του αθλήματος. Τον σέβομαι τόσο πολύ. Τον θαυμάζω από τα 6 μου χρόνια. Ήταν όνειρο για εμένα και μόνο να είμαι εδώ και να τον αντιμετωπίσω. Το να τον κερδίσω κιόλας, δεν μπορώ να το περιγράψω!», δήλωσε.

Επίσης φανερά συγκινημένος, ο αδερφός του Στέφανου Τσιτσιπά, Πέτρος, εξέφρασε την αγάπη και την περηφάνεια του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φίλαθλους που λίγο πριν  παρακολουθούσαν με αγωνία τη μονομαχία του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023