Περιζήτητος ο τουρισμός ευεξίας στη Βόρεια Αμερική

20-02-14 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οι γυναίκες πάντα το αγαπούσαν. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι άνδρες αποκτούν το δικό τους αξιοσημείωτο μερίδιο στη ζήτηση υπηρεσιών σπα, ενώ ανά περιπτώσεις, ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί πια οικογενειακή υπόθεση. Οι τουριστικοί πράκτορες επιβεβαιώνουν την «επιστροφή» των σπα στο προσκήνιο των δημοφιλέστερων υπηρεσιών αναψυχής, με το 73% εκ των οποίων να καταγράφουν αύξηση της ζήτησης το 2013 και με όλες τις ενδείξεις να κατατείνουν προς συνέχιση της ανάπτυξης στον κλάδο και μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα «State of Spa Travel» ανάμεσα στους τουριστικούς πράκτορες της Βόρειας Αμερικής, το 2012 θεωρείται η χρονιά που ο κλάδος σημείωσε σημαντικά κέρδη, κάτι που μεταφράστηκε σε αύξηση κατά 68% των κρατήσεων που «παρέλαβαν» οι τουριστικοί πράκτορες. 

Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 300 πρακτόρων και διενεργήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2013, βρήκε πως το 75% των πρακτόρων από τη Βόρεια Αμερική διαβλέπουν πως ο τουρισμός ευεξίας θα αποτελέσει μια ανερχόμενη τάση στα ταξίδια, με το 22% εξ αυτών να διαθέτει ενδείξεις πως θα συνεχίσει να κινείται αυξητικά, όπως και στο παρελθόν. 

Τα ταξίδια γυναικών συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή των ταξιδίων όλων των κατηγοριών, ενώ η γενιά Χ ξεπερνά σταδιακά τη γενιά των baby boomers όσον αφορά το ηλικιακό γκρουπ που προτιμά περισσότερο τα ταξίδια με υπηρεσίες σπα, σύμφωνα με τη μελέτη. Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα που δίνουν οι πράκτορες στα ταξίδια γυναικών για διακοπές ευεξίας, ενώ ακολουθούν τα ταξίδια από μεμονωμένα ζευγάρια. 

Από τα δεδομένα αυτά διαφαίνεται πως η αγορά ταξιδίων σπα της Βόρειας Αμερικής, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία της σε όλο τον κόσμο, παράγει πάνω από 40% των εσόδων από τον κλάδο σε παγκόσμια κλίμακα.

Όσοι προτιμούν αυτές τις διακοπές ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 46-55 ετών, και ακολουθούν όσοι βρίσκονται μεταξύ 36-45. Σημαντική απήχηση υπάρχει και στο κοινό από 16 έως 35 ετών. Η έρευνα, επίσης, έδειξε ότι υπάρχει τάση για διακοπές ευεξίας σε εξωτικές περιοχές (62%) ενώ το 52% του δείγματος είπε πως αναζητά πιο αυθεντικές εμπειρίες.

Όσο για τους προορισμούς προτίμησης, η Κόστα Ρίκα έρχεται πρώτη και ακολουθούν η Belize και η Νικαράγουα της Κεντρικής Αμερικής. Στη Νότια Αμερική, οι περιοχές που προτιμήθηκαν ήταν η Αργεντινή και η Χιλή. Στην Ευρώπη, τα πρωτεία, σύμφωνα με το δείγμα, κατέχουν η Τσεχία, η Κροατία και η Τουρκία ενώ στην Ασία οι ως ανερχόμενες περιοχές σε τουρισμό ευεξίας ψηφίστηκαν η Καμπότζη, η Ινδία, οι Μαλδίβες, η Μιανμάρ και το Βιετνάμ. Επίσης πολλά υποσχόμενες εμφανίζονται η Νότια Αφρική και οι Σεϋχέλες.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google