Διαμορφώνονται ξανά τα παλιά μονοπάτια στα βόρεια Τζουμέρκα

17-01-14 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το παλιό μονοπάτι που συνδέει τις ορεινές περιοχές των βορείων Τζουμέρκων αναζωογονείται. Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και προϋπολογισμό 650 χιλιάδων ευρώ, οι εργασίες ανάπλασης και συντήρησής του ξεκινούν άμεσα, έχοντας στόχο να αποκαταστήσουν την πεζοπορία «Στρατώνες - σκάλα προς Συρράκο - Καλαρρύτικος ποταμός» ως διαδρομή ιστορίας και πολιτισμού.

Το παλιό μονοπάτι χρησίμευε για τη σύνδεση με τον ποταμό Καλαρρύτικο για τις μεταφορές των προϊόντων, την πρόσβαση σε νερόμυλους, εξωκλήσια, σε φυσικές πηγές, χωράφια ή ποιμενικές εγκαταστάσεις. 

Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων εκφράζει την πεποίθησή του ότι η διαμόρφωση του μονοπατιού, θα οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Με την υλοποίηση του έργου, θα διαμορφωθεί μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 1400 μέτρων, διάρκειας περίπου μίας ώρας και με μικρό βαθμό δυσκολίας.

 

Άλλα δύο έργα περιπατητικών διαδρομών στο Ματσούκι, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για την ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής «Καλαρρύτες - Μύλος Κουιάσα - Γέφυρα Φίλου», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και για την κατασκευή και σήμανση μονοπατιών και διαμόρφωση θέας ποταμού Αράχθου Κατσανοχωρίων, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.

Είναι βέβαιο, επισημαίνει ο δήμος, ότι η ολοκλήρωση των έργων αυτών, θα βοηθήσουν στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση και διευκόλυνση των επισκεπτών να γνωρίσουν σημεία σπάνιας ομορφιάς του δήμου.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας