Ήπειρος, ο ορισμός του "secret Greece"

10-01-14 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού σε μια περιοχή που αποτελεί τον ορισμό της «μυστικής Ελλάδας», όπως είναι η Ήπειρος, με την ενίσχυση των θεματικών μορφών του, όπως ο ιαματικός, ο αγροτουρισμός και οι περιηγητικές διαδρομές, συζήτησε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους τουριστικούς φορείς της Ηπείρου, στη διάρκεια επίσκεψής της στο Νομό.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, κατά τη σειρά επαφών της με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους αντιπεριφερειάρχες, τον δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Φίλιππο Φίλιο, και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων του Νομού, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς τους τρόπους με τους οποίους η Ήπειρος μπορεί να ενισχύσει τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως τις περιηγητικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η Ήπειρος είναι ο ορισμός του "secret Greece" που ο επισκέπτης οφείλει να εξερευνήσει, προκειμένου να γνωρίσει όλες τις φυσικές ομορφιές της.

Η υπουργός, πάντως, τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και προγραμματίζει για το 2014 επικοινωνιακές δράσεις, με στόχο την προβολή της περιοχής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. 

Τέλος αναφέρθηκε στους στόχους για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 11,5 δις ευρώ στη χώρα, την περασμένη χρονιά. Για το 2014, πρόσθεσε, οι προκλήσεις μεγαλώνουν. 

Το απόγευμα, η κυρία Κεφαλογιάννη πρόκειται να μεταβεί στο Μέτσοβο όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Τσομπίκο, και τον Σύλλογο Ξενοδόχων Μετσόβου, στο Δημαρχείο.

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο