Δελφικοί Αγώνες: Oι «αδελφοί» των Ολυμπιακών Αγώνων κλείνουν την ΙΤΒ στο Βερολίνο

23-02-18 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή, 11 Μαρτίου θα ρίξει την αυλαία της η 52η ΙΤΒ στο Βερολίνο, η οποία είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο.

Από το 2010 η ITB Berlin διοργανώνει το ITB Grand Finale σε συνεργασία με τον IDC (International Delphic Council), τον παγκόσμιο πολιτιστικό οργανισμό που κυριολεκτικά διοργανώνει το αδελφό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων. O IDC ιδρύθηκε το 1994 στο Βερολίνο της Γερμανίας από τον J. Christian B. Kirsch, το υπόβαθρο του οποίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στρατιωτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Στη δεκαετία του '70, ο Kirsch άρχισε να προωθεί καλλιτέχνες και να αναπτύσσει καλλιτεχνική εκπαίδευση για τις μελλοντικές γενιές. Θεώρησε επίσης σημαντική τη δημιουργία ενός βιώσιμου διεθνή διαγωνισμού για τις τέχνες και το όραμά του έγινε πραγματικότητα όταν ο καθηγητής Dr. Hellmut Flashar από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου τον προσανατόλισε στους αρχαίους Δελφικούς Αγώνες.

Ο Kirsch ταξίδεψε πολλές φορές στην Ελλάδα για να συναντήσει τους ηγέτες της και να ενισχύσει την ιδέα του να αναβιώσει τους Αγώνες των Δελφών. Η ανταπόκριση όλων ήταν ενθαρρυντική, κι έτσι ο Kirsch οργάνωσε και ίδρυσε τον IDC, γνωστός πλέον για την προσαρμογή των  Δελφικών Αγώνων στη σύγχρονη εποχή. Όραμά του ήταν και είναι η ειρηνική αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτισμών του κόσμου: «ο αρχαίος κόσμος μας εξοπλίζει με μια ιδέα, η οποία είναι προσανατολισμένη στο μέλλον, ειδικά κατά τη φάση της παγκοσμιοποίησης. Οι Δελφικοί Αγώνες της Σύγχρονης Εποχής, ως ένα μεγάλο φόρουμ για τις τέχνες και τους πολιτισμούς, γεγονός μεγάλης διάστασης εφάμιλλο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώνει τους ανθρώπους με βαθύτερο τρόπο, τιμώντας παράλληλα τις ελληνικές ρίζες και προωθώντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμια κλίμακα.»

Ακριβώς όπως η φωτιά αντιπροσωπεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι το νερό είναι το σύμβολο των Δελφικών Αγώνων.  Στην αρχαία Ελλάδα οι Δελφικοί Αγώνες λάμβαναν χώρα τακτικά για σχεδόν 1.000 χρόνια, πάντοτε στο έτος που προηγούταν των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα, οι Δελφικοί Αγώνες και οι Δελφικοί Αγώνες Νέων πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour