Ιαματικός τουρισμός: Συνεργασία δήμων ιαματικών πηγών με τους φυσικοθεραπευτές

22-12-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών θα έχει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ώστε να να καλύπτονται οι εξειδικευμένες ανάγκες θεραπείας των ιαματικων πηγών. Προς τούτο,  θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των δυο φορέων η οποία θα επεξεργαστεί θεραπευτικές διαδικασίες ανάλογα με την ταυτότητα του φυσικού πόρου και τις υποδομές της κάθε ιαματικής πηγής. Οι θεραπευτικές αυτές διαδικασίες στη συνέχεια θα προταθούν στις διοικήσεις των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών προκειμένου να εμπλουτίσουν την προσφερόμενη υπηρεσία προς τον επισκέπτη.

Στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στην οποία αποαφασίστηκε αυτή η συνεργασία, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Δανάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Ιαματικών πηγών όσον αφορά τις αναγνωρίσεις των φυσικών πόρων ως ιαματικών, τις αδειοδοτήσεις των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού-Θερμαλισμού, τις συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας για την διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, το portal Τουρισμού Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και την σχέση των Ιαματικών Πηγών με την Οδηγία 2011/24/ΕΕ για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη.

 Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και η Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών θα επεξεργασθούν θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να εξευρεθούν κοινοί τόποι συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός