Η Ελλάδα διεκδικεί το 5% του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού μέχρι το 2020

09-12-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μερίδιο 5% στον παγκόσμιο ιατρικό τουρισμό μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα μέχρι το 2020, καθιστώντας τη διεθνώς ανερχόμενη αυτή μορφή τουρισμού εθνικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ημερίδα «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Greek Tourism Expo.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι μια πρωτόγνωρη χρονιά, συγκριτικά με το παρελθόν, όσον αφορά τα μεγέθη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα.

Μιλώντας σε απευθείας σύνδεση από τη Σανγκάη, όπου βρίσκεται με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου UCLG, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και όλων των επιμέρους μορφών του (τουρισμός υγείας, ευεξίας, ιαματικός κτλ.) είναι τεράστιες και η χώρα μας μπορεί να αντλήσει από μια δεξαμενή 40 δισεκατομμυρίων τουριστών από όλο τον κόσμο.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε πιστοποιημένες δομές σε συνδυασμό με πακέτα προφορών και σε συνεργασία με ξένες αγορές όπου υπάρχει ζήτηση για ιατρικές υπηρεσίες. Έτσι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην παγκόσμια κοινότητα πιστοποιημένα πακέτα ιατρικού τουρισμού, αξιοποιώντας τις σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στη χώρα, τις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες της με ηλιοφάνεια 9 μήνες το χρόνο και τον πολιτιστικό πλούτο της», υπογράμμισε.

Ωστόσο, τόνισε ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή, να μην υπάρχει μεμονωμένη και ανταγωνιστική αντιμετώπιση στην προώθηση της Ελλάδας ως ιατρικού προορισμού. Ανταγωνιστές, είπε, είναι οι άλλες χώρες. 

Αναφέρθηκε ακόμα στις ενέργειες της ΚΕΔΕ για την προώθηση της Ελλάδας ως ιατρικού προορισμού στο εξωτερικό αναπτύσσοντας κοινό μέτωπο ομογενών, και ανέδειξε τις μεγάλες προοπτικές της προσέλκυσης τουριστών από την Κίνα και τη Β. Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η Ελλάδα σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%. Είναι χαρακτηριστικό  ότι από τις 750 ιαματικές πηγές που διαθέτει η χώρα μας μόνο 120 θα αναγνωριστούν μέχρι τέλος του έτους ως ιαματικοί φυσικοί πόροι.

διαβάστε ακόμα

Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα