Αθλητικός τουρισμός: Στις 13-15 Οκτωβρίου το Navarino Challenge 2017

29-09-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το «Navarino Challenge» παρουσίασε, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την 5η ετήσια γιορτή του αθλητικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί 13- 15 Οκτωβρίου 2017, στην Μεσσηνία και την Costa Navarino.

Η συνέντευξη Τύπου για το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού, φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, παρουσία δημοσιογράφων και εκλεκτών καλεσμένων. Εκεί έγινε η αποκλειστική προβολή του sports video «Navarino Challenge 2016».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος, Κωνσταντίνος Καρνάζης που συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση ως πρεσβευτής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, o Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη.

Από την πλευρά της Costa Navarino, η Marketing & Business Development Director της TEMEΣ, Μαρίνα Παπατσώνη δήλωσε σχετικά: «Το 2011 όταν ξεκινήσαμε το Navarino Challenge δεν είχαμε στο μυαλό μας αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Είναι από τις περιπτώσεις που πετύχαμε περισσότερα από όσα ονειρευτήκαμε! Το Navarino Challenge είναι μια μεγάλη γιορτή, όπου αθλητές και διοργανωτές γινόμαστε όλοι μια οικογένεια που περνάμε καλά και μαθαίνουμε να αγαπάμε περισσότερο τη φύση, τον αθλητισμό, την καλή διατροφή και άρα τελικά μαθαίνουμε να ζούμε καλύτερα. Σας περιμένουμε όλους στην Costa Navarino να μοιραστούμε μοναδικές στιγμές και εμπειρίες για ακόμα μία χρονιά».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Active Media Group, Άκης Τσόλης με την σειρά του τόνισε: «Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τόνισε κατά την ανακοίνωση της υιοθέτησης του 2017 ως Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, ότι ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει και στις τρεις διαστάσεις της αειφόρου ανάπτυξης - οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική - και σε κάθε έναν από τους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Όλοι αυτοί οι στόχοι έφεραν το Navarino Challenge στην κορυφή των Αθλητικών Τουριστικών Εκδηλώσεων. Με αρχές βασισμένες στο Ολυμπιακό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι», από την πρώτη χρονιά το 2013 έφερε την καινοτομία και πρωταγωνίστησε στις εκδηλώσεις αθλητικού τουρισμού.

Μόλις συμμετάσχετε στο Navarino Challenge θα καταλάβετε ότι η διάσημη ελληνική φιλοξενία είναι ζωντανή. Οι αθλητές που συμμετέχουν σχολιάζουν πόσο φιλικοί και φιλόξενοι είναι οι Μεσσήνιοι. Έχουμε ένα τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης στους ανθρώπους της περιοχής και την Costa Navarino για όλα όσα έκαναν ώστε να γίνει το Navarino Challenge επιτυχημένο. Θέλουμε η επόμενη γενιά Ελλήνων να αισθάνονται και να ενεργούν διαφορετικά για την άσκηση, το περιβάλλον και την προσωπική ευθύνη. Θέλουμε να είμαστε μέρος της οικοδόμησης μιας καλύτερης Ελλάδας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι Country Manager Greece & Cyprus της Qatar Airways, Τερέζα Σίσελ, ο εκπρόσωπος της Sportingbet, Γιάννης Καποδίστριας, η Marketing & Communications Manager, της ΒΙΚΟΣ ΑΕ, Νατάσσα Κρεντζ και η Operations Manager της Ford Motor Ελλάς, Πέτρη Λογαρά.

Στο κλείσιμο των χαιρετισμών, ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πριν από 5 χρόνια με συνάντησαν ο Peter και ο Άκης και μοιράστηκαν μια ιδέα που είχαν. Με ρώτησαν, λοιπόν, τη γνώμη μου για το Navarino Challenge και τους απάντησα ότι είναι μια ιδέα καταπληκτική, αλλά σαν ιδέα είναι πολύ μπροστά από την εποχή που διάλεξαν να την εφαρμόσουν. Τον περασμένο μήνα με επισκέφθηκε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και μου είπε μία ιδέα για μια διοργάνωση, με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών με περισσότερα αγωνίσματα και όχι μόνο τρέξιμο. Με ρώτησε, λοιπόν, τι γνώμη έχω και του απάντησα “Άργησες 5 χρόνια!”. Αυτό που συμβαίνει εδώ, πιστεύω ότι είναι φανταστικό και το λέω εγώ που έχω τρέξει σε πολλές τέτοιες διοργανώσεις σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος που είμαι πρεσβευτής στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της πολυβραβευμένης διοργάνωσης, περιλαμβάνει 17 δραστηριότητες και οι εγγραφές για το «Navarino Challenge» σε τρέξιμο, κολύμβηση και SUP συνεχίζονται για λίγο ακόμα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: http://activemedia.com.gr/product/navarino-challenge-2017/

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ώρες των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται στο ακόλουθο link: http://navarinochallenge.com/event_schedule_2017.html 

Τον ρόλο του strategic partner έχει και φέτος στην διοργάνωση το National Geographic της FOX Networks Group Greece, που με την πολυμελή ομάδα του θα δώσει για ακόμα μια χρονιά δυναμικό «παρών» σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες!

Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino και της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Το άθλημα του boccia θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια