Τουρισμός πόλεων: Παγκόσμια έρευνα για τις επιδόσεις των αστικών προορισμών

08-09-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ΠΟΤ, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουρισμού Πόλεων (WTCF) προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα εργαλείο καταμέτρησης των επιδόσεων του κλάδου στις μητροπόλεις.

Το πρότζεκτ με τίτλο «UNWTO-WTCF City Tourism Performance Research» θα περιλαμβάνει μια δέσμη κριτηρίων και μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών ώστε να αναδεικνύει τις καλές πρακτικές στις τουριστικές επιδόσεις συγκεκριμένων αστικών προορισμών. 

Η συνεργασία για την καταγραφή του τουρισμού πόλεων, θα αποτελεί εργαλείο για τα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και όλους τους μετόχους του τουρισμού κατά την ανάληψη στρατηγικών  πρωτοβουλιών τους για καλύτερη διακυβέρνηση και καλύτερη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού πόλης.

Δεκαέξι πόλεις στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική θα συμμετάσχουν σε ειδική έρευνα μέσα από την οποία θα καθοριστούν σειρά κριτηρίων για την καλύτερη δυνατή εκτίμηση των επιδόσεων τουρισμού πόλης με λογικό κόστος.

Τα δεδομένα θα συλλέγονται από διαφορετικούς φορείς, σε επίπεδο πόλης από ειδικούς του τουρισμού που θα υποδεικνύει ο ΠΟΤ και η WTCF, ενώ μερικά από τα κριτήρια επιδόσεων θα συλλέγονται από επίσημα δεδομένα των πόλεων.

Η έρευνα θα προσφέρει λεπτομερείς περιγραφές όλων των κριτηρίων επίδοσης και θα περιλαμβάνει μια γκάμα δεδομένων και ένα ερωτηματολόγιο για συνεντεύξεις με τους αντιπροσώπους των βασικών παιχτών σε κάθε αγορά. 

Οι 16 διαφορετικές περιπτώσεις πόλεων θα εκδοθούν σε δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του ΠΟΤ και θα χρησιμεύσει ως οδηγός σχετικά με το πώς οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν τη διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour