Ιαματικός τουρισμός στη Ρόδο μέσα από τις Πηγές Καλλιθέας

20-07-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Ρόδου διήμερες εργασίες του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Στόχος ήταν η προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών έτσι ώστε μετά την αναγνώριση του φυσικού πόρου της Καλλιθέας ως ιαματικού να συνεχιστεί η αναπτυξιακή δυναμική των τελευταίων ετών και να προστεθεί ο ιαματικός τουρισμός στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Δημαρχιακό μέγαρο συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΔΙΠΕ παρουσία του προέδρου κ.Γιώργου Κακούλη και μελών του ΔΣ της ΔΕΡΜΑΕ της αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου η οποία διαχειρίζεται τα Λουτρά Καλλιθέας. Έγινε συζήτηση σε βάθος για όλα τα θέματα και τονίστηκε η ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των Λουτρών Καλλιθέας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ και Δήμαρχος Λαγκαδά κ.Γιάννης Καραγιάννης, ο αντιπρόερδος της Εκτελεστικής και Δήμαρχος Αγιάς κ.Αντώνης Γκουντάρας, ο Δήμαρχος Κύθνου κ.Σταμάτης Γαρδέρης, ο Δημ.Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. ΧρήστοςΠαπαστεργίου, η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ.Μαρίζα Χατζηλαζάρου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΠΕ κ.Μάρκος Δανάς και ο Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ.Βασίλης Ψυλλάκης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος και τα μέλη του ΣΔΙΠΕ είχαν την ευκαιρία να συσκεφθούν με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκου.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 15 Ιουλίου έγινε σύσκεψη στα Λουτρά Καλλιθέας μεταξύ των του προέδρου και των μελών του ΣΔΙΠΕ και της ΔΕΡΜΑΕ για την επί τόπου ανάλυση των θεμάτων στην οποία συμμετείχαν και συνεισέφεραν τα μέγιστα με την γνώση και την εμπειρία τους ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος και ο π.Υφυπουργός Tουρισμού και Pολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

διαβάστε ακόμα

Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο
Kατεδάφιση αυθαιρέτου σε παραλία του Λαγονησίου - Αλλαγή χρήσης από ξενοδοχείο σε μονάδα ηλικιωμένων
Υπουργείο Τουρισμού | Συνεργασία με την easyjet - 2,4 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2024
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πυξίδα, για το ναυτικό επάγγελμα, ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ»
EE: Ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα, «αγκάθι» ο πληθωρισμός
Τροποποιείται το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»
ΞΕΕ/ 5o Idea Platform: 14 ομάδες ολοκλήρωσαν τον Νεανικό Διαγωνισμό Καινοτομίας
Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024
FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα
Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα