Προσβάσιμος Τουρισμός: Συνάντηση εργασίας για διεθνές πρότυπο

01-03-17 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η πρώτη συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη Διεθνούς Προτύπου στον Προσβάσιμο Τουρισμό για Όλους πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος ONCE, της Ισπανικής Ένωσης Τυποποίησης (UNE) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Η Τεχνική Επιτροπή TC 228 του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO), αρμόδια για τις υπηρεσίες που άπτονται του τουρισμού, θα αναπτύξει ένα παγκόσμιο και διεθνές πρότυπο που θα περιλαμβάνει, σε πρώτο στάδιο, μια συστηματική απογραφή υπαρχόντων προτύπων, τεχνικά κριτήρια, προτάσεις και απαιτήσεις στο χώρο του προσβάσιμου τουρισμού.

Προτάσεις θα καταθέσουν και οι τομείς που βρίσκονται στην αλυσίδα αξίας και σχετικών δραστηριοτήτων των οποίων εκκρεμεί η διεθνής τυποποίηση στο κομμάτι της προσβασιμότητας.

Τα πρότυπα που θα προκύψουν, θα αποκαλούνται «ISO 21902 Tourism and related services—Tourism for all—Requirements and recommendations». 

Όσον αφορά το εύρος τους, θα θέσουν ξεκάθαρες οδηγίες στον τουριστικό σχεδιασμό και τη διαχείριση προορισμών. 

Το νέο πρότυπο θα αποτελέσει ένα βήμα στην προώθηση του Σχεδιασμού για Όλους στον πολύ σημαντικό κλάδο της οικονομίας που είναι ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του θα είναι να εξαλείψει τις διακρίσεις στις διακοπές ατόμων με αναπηρίες.

Επιπλέον, η προσβασιμότητα αποτελεί δικαίωμα και επιχειρηματική ευκαιρία για τους προορισμούς και τις εταιρίες. 

Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε για το ISO TC228 έχει αντιπροσώπους από τον Παναμά, την Αυστρία, το Ην. Βασίλειο, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, την Αργεντινή, τη Μάλτα, τον Καναδά, την Ιρλανδία και την Ισπανία, καθώς και από ενώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προσβάσιμου Τουρισμού, ENAT, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ, HOTREC, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρ Οπερέιτορ και Τουριστικών Πρακτόρων, ECTAA, τα Πρότυπα Μικρών Επιχειρήσεων, SBS και η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτή για την Τυποποίηση.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»