Goodbye Google+

10-10-18 | DIGITAL

Η είδηση, που δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ήταν η ανακοίνωση της Google ότι πρόκειται να διακόψει την λειτουργία του κοινωνικού της δικτύου Gooogle+. Η Google ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη απόφαση της μέσα από αυτό το blog article

Οι λόγοι που οδήγησαν την Google στη συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι τον Μάρτιο του 2018 διαπίστωσαν ότι υπήρχε η δυνατότητα υποκλοπής δεδομένων χρηστών του Google+ από τους διαχειριστές κάποιων 3rd party apps, δηλαδή εφαρμογές που συνεργάζονταν με το Google+ (θα επηρεάζονταν μέχρι και 500.000 χρήστες). Ο λόγος που η Google δεν ανακοίνωσε αυτή την διαρροή, ήταν ότι διαπίστωσαν ότι οι δημιουργοί των εφαρμογών δεν ανακάλυψαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό ασφαλείας (η σιωπή πάντως συμπίπτει με την αλλαγή της νομοθεσίασ σε Αμερική και Ευρώπη στην περίπτωση υποθέσεων ασφαλείας). Πάντως ένα από τα κοινά μυστικά και ανέκδοτα στο κύκλο των digital marketeers, ότι το Google+ ήταν το απόλυτο ψηφιακό νεκροταφείο όπου δεν συνέβαινε τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότεινος το χρησιμοποιούσαμε και ενημερώναμε το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο καθώς βοηθούσε την digital marketing στρατηγική μας σε θέματα SEO. Δηλαδή, κάναμε posts στο Google+ γιατί βοηθούσαν το site στην καλύτερη κατάταξη του στην Google. 

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Σίγουρα θα κάνουμε update τα sharing buttons μας άλλα θα εκμεταλλευούμε τις υπόλοιπες δυνατότητες που μας δίνει η Google. Τελευταία έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας στο Google My Business και πειραματιζόμαστε σχετικά με κάποιες δυνατότητες του.

RIP GOOGLE+ 

** Ο Κύρος Ασφής είναι συνιδρυτής της Nea Mesa Hotel and Digital Marketing Agency η οποία εξειδικεύεται στην παροχή digital marketing υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην αύξηση των απευθείας πωλήσεων και την καλύτερη δυνατή επικοινωνία.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια