Τι περιεχόμενο χρειαζόμαστε για το blog μας;

02-07-18 | DIGITAL

Η απόφαση να δημοσιεύσουμε ένα blog στο site μας, ή εκτός, σε κάποια blogging πλατφόρμα όπως το medium, καλό είναι να γίνεται συνειδητά.  Δεν αρκεί η απόφαση ότι θα δημιουργήσουμε κάποιο περιεχόμενο, πρέπει το περιεχόμενο να είναι και αποτελεσματικό, διαφορετικά θα χάνουμε χρόνο και ενδεχομένως  χρήμα χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη επιστροφή. Πριν λοιπόν κάνετε το βήμα, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία: 

Η αξία ενός blog

Είναι δεδομένη όταν γίνεται σωστή χρήση και υποστηρίζεται σωστά: βοηθάει στα οργανικά αποτελέσματα, βοηθάει στα bookings, βοηθάει με την ανταγωνιστικότητα του Site μας. 

Γράφουμε για το κοινό μας

Το περιεχόμενο το οποίο αναρτούμε στο blog μας δεν μπορεί να απευθύνεται στους πάντες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είναι το ιδανικό κοινό μας και να γράφουμε για το κοινό αυτό. 

Περιεχόμενο με ενδιαφέρον

Η ερώτηση «γιατί να θέλει κάποιος να διαβάσει το περιεχόμενό μας;» θα πρέπει να γίνεται πριν δημοσιευτεί το οτιδήποτε.  Δίνουμε κάποια πληροφορία, κεντρίζουμε το ενδιαφέρον και με ποιόν τρόπο;

Χρήσιμο περιεχόμενο

Η ανάρτηση στο blog μας δεν αρκεί απλά να είναι ενδιαφέρουσα αλλά και να απαντά κάποια ερωτήματα. Έτσι ενισχύονται τα οργανικά μας αποτελέσματα σε μηχανές αναζήτησης, αλλά και το περιεχόμενό μας είναι χρήσιμο.

Περιεχόμενο με προσωπικότητα

Το περιεχόμενο πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα της τουριστικής μας επιχείρησης, τις ιδιαιτερότητές μας, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, την κουλτούρα μας. Έτσι το περιεχόμενο γίνεται «δικό μας» και δεν είναι απρόσωπο.  

Τρόπος γραφής

Είναι σημαντικό να γράφουμε για το Internet και αυτό σημαίνει να γράφουμε σύντομες παραγράφους και να υπάρχει ροή στο κείμενό μας με απλή και περιεκτική γραφή. Να υπάρχουν links στο κείμενο και παραπομπές, όπου αυτά χρειάζονται. 

Σωστή διαχείριση

Το περιεχόμενο το οποίο δημιουργούμε για το blog μας δεν θα απογειωθεί από μόνο του. Χρειάζεται σωστή υποστήριξη μέσα από τα ψηφιακά μας κανάλια. 

Εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω, το περιεχόμενό μας έχει αξία και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και να  αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για το site μας. 

Ο Τάσος Φλάμπουρας είναι συνιδρυτής της Nea Mesa Hotel and Tourism Agency

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»