IGTV όταν το video κυριαρχεί στο instagram

21-06-18 | DIGITAL

Στα τελευταία μας άρθρα ασχοληθήκαμε αρκετά μιλώντας για το instagram και τις διάφορες λειτουργικότητες του που αποδεικνύουν ότι αποτελεί ένα από το πιο κατάλληλα εργαλεία για την προώθηση της τουριστικής μας επιχείρησης. Χτες, το Instagram ανακοίνωσε τη νέα του υπηρεσία που ονομάζεται IGTV, παράλληλα με το ότι η βάση των χρηστών του έφτασε το 1δις (με έναρξη λειτουργίας το 2010).

Τι είναι το IGTV

Καταρχήν το IGTV είναι μια νέα εφαρμογή που μπορούμε να εγκαταστήσουμε από το Google Play ή το Apple Store. 

Με το IGTV μπορούμε πλέον να αναμεταδώσουμε video μεγαλύτερα του ενός λεπτού σε κάθετη προβολή και όχι οριζόντια ώστε να χρειάζεται να γυρίζουμε πλάγια το τηλέφωνο μας (θεωρώ είναι ότι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση καθότι δεν ήμουν ποτέ fan να κρατάω οριζόντια το τηλέφωνο όταν έβλεπα ένα video).

Παρόλο που το IGTV λειτουργεί σε διαφορετική εφαρμογή, 1 δις χρήστες της κανονικής εφαρμογής του instagram θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσα από ειδικό εικονίδιο στην αρχική σελίδα της εφαρμογής τους, όπως εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Σε τι διαφοροποιείται το IGTV από τα υπόλοιπα Instagram Video

1. Τα video που φιλοξενούνται στο IGTV μπορούν να έχουν διάρκεια μέχρι και 60’.

2. Τα video μπορούν να ανέβουν από τις εφαρμογές στο instagram (και την κανονική instagram εφαρμογή άλλα και την IGTV εφαρμογή) καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα του instagram. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα να ανεβάζουμε περιεχόμενο στο instagram μέσω του web (μήπως είναι προάγγελος και άλλων εξελίξεων;).

3. Ο κάθε χρήστης μπορεί να διαθέτει το δικό του κανάλι (channel).

Πως επηρεάζει την digital marketing στρατηγική των τουριστικών επιχειρήσεων

Το λανσάρισμα του IGTV σίγουρα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν αντιληφθεί την αξία του digital marketing και πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Ισχύουν όλα αυτά που είχαμε περιγράψει ως οφέλη από την χρήση του instagram live άλλα το κυριότερο είναι οτι μας “ανοίγεται” ένα νέο παράθυρο σε ότι αφορά το περιεχόμενο που μπορούμε να μοιραστούμε με τους χρήστες μας. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία περιεχομένου σχετικά με την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η τουριστική μας επιχείρηση αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθούμε. Προτείνουμε να διαβάσετε και το σχετικό άρθρο μας με τίτλο “Το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής ενός ξενοδοχείου”

** Ο Κύρος Ασφής είναι συνιδρυτής της Nea Mesa Hotel and Digital Marketing Agency η οποία εξειδικεύεται στην παροχή digital marketing υπηρεσιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ