Κυπριακός τουρισμός | ΣΤΕΚ: Προβληματισμός για το 2024- λιγότερες αεροπορικές θέσεις, ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα

19-02-24 | ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα προγραμματισμούς των αεροπορικών εταιρειών για διενέργεια πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, για το 2024 καταγράφεται μείωση 550.000 θέσεων σε σύγκριση με το 2023.

Την ενημέρωση αυτή έδωσε στον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) η Hermes Airports, που διαχειρίζεται και ελέγχει το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί την ανησυχία του ΣΤΕΚ για την έκβαση των επιδόσεων του κυπριακού τουρισμού το 2024.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται η αβεβαιότητα και για τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Κύπρο, αυτή του Ισραήλ, καθώς οι ενδείξεις για τον πόλεμο στη Γάζα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Επιπλέον τον ΣΤΕΚ απασχολεί η πιθανότητα καθήλωσης ή χρονοβόρων επιδιορθώσεων σε συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη, λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, η οποία εκτιμάται ότι ενδεχομένως να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα εάν επηρεαστούν αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς και από Κύπρο.

«Γίνεται αντιληπτό ότι η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής χρονιάς είναι μεγάλη και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τομέα και της οικονομίας γενικότερα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

διαβάστε ακόμα

Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου
Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα
Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα
Εκδήλωση "Τα μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο ένδυμα" στην Καβάλα
Αγώνας τριάθλου στην παραλία Ψάθας Βιλίων
Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες