Κύπρος: Επιχορήγηση για έργα αναβάθμισης των κέντρων αναψυχής

10-03-21 | ΚΥΠΡΟΣ

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύρου για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους χώρους εστίασης και ευρύτερα στο σημαντικό τομέα της γαστρονομίας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετική πρόταση του Υφυπουργείου για Σχέδιο Επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για έργα αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών σε κέντρα αναψυχής.

Το σχέδιο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις Κέντρων Αναψυχής κατηγορίας Εστιατορίου / Ταβέρνας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Κύπρο και αποδεδειγμένα προσφέρουν μόνο παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Το σχέδιο αποσκοπεί στην υποβοήθηση και ενθάρρυνση της βελτίωσης και αναβάθμισης των εγκεκριμένων χώρων του μαγειρείου, των εσωτερικών χώρων εστίασης και των χώρων υγιεινής των πελατών.

Πιο συγκεκριμένα, το Σχέδιο δύναται να καλύψει μέρος της δαπάνης για: 

Το Υφυπουργείο διευκρινίζει ότι το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% της συνολικής δαπάνης επιλέξιμων παρεμβάσεων, πριν από το ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό επιχορήγησης €20,000 και ελάχιστο κόστος επένδυσης τουλάχιστον €15,000. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για το Σχέδιο είναι €420,000 (τετρακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ).

Τονίζεται ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 31η Αυγούστου 2021.  

Το Υφυπουργείο σημειώνει ότι εξαιρούνται από το Σχέδιο επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ή που αποτελούν μέρος αλυσίδων δικαιοχρησίας (franchise). Εξαιρούνται επίσης επιχειρηματίες, οι οποίοι διαχειρίζονται πέραν της μίας επιχείρησης Κέντρου Αναψυχής.  

Υπογραμμίζεται ότι ως χρονική προθεσμία ολοκλήρωσης των προτεινόμενων παρεμβάσεων από τους επιχειρηματίες, των οποίων η αίτηση θα εγκριθεί, καθορίζεται η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν πληροφορίες και έντυπα αίτησης από τα Κεντρικά Γραφεία του Υφυπουργείου, τα Επαρχιακά Γραφεία Επιθεωρητών του Υφυπουργείου, την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου ή και το σύνδεσμο: https://bit.ly/3kKfOpt

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων