Κύπρος: Aπό την 1η Απριλίου ταξίδια χωρίς τεστ και καραντίνα για τους Ισραηλινούς που εμβολιάστηκαν

16-02-21 | ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα από την 1η Απριλίου στους Ισραηλινούς πολίτες, που έχουν κάνει εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, χωρίς να απαιτείται PCR τεστ για να ταξιδέψουν στην Κύπρο ή να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.

Αυτό συμφωνήθηκε σε επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας και τον υφυπουργό Τουρισμού, οι οποίοι πραγματοποίησαν χωριστές συναντήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει:

«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συζητήσαμε θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και την πρόταση του Ισραήλ σε σχέση με το "Πράσινο Διαβατήριο" ενόψει και της επανέναρξης της ελεύθερης διακίνησης. Προς τον σκοπό αυτό, είμαι ευτυχής να πληροφορήσω ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των αρμοδίων αρχών των χωρών μας στη βάση της οποίας από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό. Ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό για τη νέα θεραπεία για τον Covid-19 που αναπτύσσεται στο Ichilov Medical Center του Τελ Αβίβ, έχοντας υπόψη ότι οι αρμόδιες αρχές μας έχουν συμφωνήσει η Κύπρος να πάρει μέρος στις κλινικές δοκιμές».

Ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προθυμία της Κύπρου να αναγνωρίσει τα διαβατήρια εμβολιασμού του Ισραήλ, κάτι που θα κάνει, όπως είπε, και η χώρα του για την Κύπρο. Αυτό ανοίγει προοπτικές για έναρξη των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στο εγγύς μέλλον, όπως τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο