Παραλίες πολυτελείας στην Κύπρο εξετάζει το υφυπουργείο Τουρισμού

28-01-20 | ΚΥΠΡΟΣ

Αλλαγές προμηνύονται σε ότι αφορά τη λειτουργία των παραλιών στην Κύπρο, καθώς το υφυπουργείο τουρισμού μελετά την κατηγοριοποίηση των παραλιών και την προοπτική παροχής υπηρεσιών πολυτελείας στις παραλίες, με ανάλογες χρεώσεις, όπως γράφει το stockwatch.com.cy

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται σχετικές αναφορές του υφυπουργού Σάββα Περδίου, το υφυπουργείο φαίνεται να εξετάζει την υιοθέτηση κριτηρίων και προτύπων κατηγοριοποίησης των παραλιών αναλόγως των υπηρεσιών που θα προσφέρουν, κατά τρόπο παρόμοιο με αυτόν που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία με την απόδοση «αστεριών».

 Ο κ. Περδίος μιλώντας την περασμένη βδομάδα στο πλαίσιο εκπομπής του Σίγμα, σχολίασε τα περί κατηγοριοποίησης των παραλιών. «Θεωρούμε σωστό η τουριστική πολιτική να περνά από εμάς», είπε. Ερωτηθείς εάν θα αποδίδονται «αστέρια» στις παραλίες, ο υφυπουργός απάντησε καταφατικά.

 Αναφορά έκανε στην ανάγκη δημιουργίας ενός μικρού ποσοστού θεματικών παραλιών, έτσι ώστε όπως είπε, να διασφαλιστεί η συνέχιση της εμπειρίας τουριστών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων και σε άλλα σημεία, πέραν των ξενοδοχείων.

 Σημείωσε ότι οι τιμές χρέωσης θα εξαρτώνται από τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, καθώς επίσης από τα κριτήρια και τα πρότυπα για προσφορά υψηλότερων υπηρεσιών στις παραλίες.

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι οι παραλίες δεν θα είναι ιδιωτικές και δεν θα απαγορεύεται η είσοδος στους πολίτες.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι