Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27-09-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Εκπαιδευτικές εκδρομές για το προσωπικό του και παρουσιάσεις σε σχολεία για τη σημασία του τουρισμού πραγματοποιεί το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: "Η 27η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί  ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θυμίζοντας σε όλους το μέγεθος και τη βαρύτητα του τουριστικού τομέα όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Για την Κύπρο, ο τουριστικός τομέας αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας και όχημα ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας για τον τόπο.

Θέλοντας να τιμήσει τη μέρα αυτή, το Υφυπουργείο Τουρισμού  πραγματοποίησε εκπαιδευτικές εκδρομές για το προσωπικό του. Συγκεκριμένα, από 23-26 Σεπτεμβρίου έγιναν επισκέψεις στο Τρόοδος, στην Ορεινή Λάρνακα και στον Καλοπαναγιώτη για ενημέρωση σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς κλπ. Οι εκδρομές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Terra Cypria.

Παράλληλα με τις πιο πάνω εκδηλώσεις, την 27η Σεπτεμβρίου, λειτουργοί του Υφυπουργείου έκαναν παρουσιάσεις για τη σημασία του τουριστικού τομέα σε αριθμό δημοτικών σχολείων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει θέσει υπό την αιγίδα του το επίσημο δείπνο που διοργανώνει, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού".

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός