Τουρισμός: Οι προτάσεις των Κύπριων ξενοδόχων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

27-09-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Οι συνέπειες τη πτώχευσης του Thomas Cook είναι βαριές και για τον τουρισμό της Κύπρου, όμως ο κυπριακός τουρισμός οφείλει να συνεχίσει τη στρατηγική ανάπτυξης, επενδύοντας στην ποιότητα, δειρευνώντας νέες αγορές και με στόχο την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ώστε η Κύπρος να αναδειχθεί σε ολόχρονο τουριστικό προορισμό.

Αυτό τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, επισημαίνει, θα συμβάλουν καθοριστικά ενέργειες όπως η επίσπευση της διαδικασίας διαμόρφωσης του νέου branding της Κύπρου, η ενδυνάμωση του πτητικού προγράμματος προς την Κύπρο, η προώθηση μεταρρυθμίσεων και η αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Απαιτείται, αναφέρει, συστηματική μελέτη των νέων τάσεων και συλλογική προσπάθεια, για να αποκομίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία ακόμη περισσότερα οφέλη, προσθέτοντας ότι πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν να διαδραματίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο ιδιωτικός τομέας, το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση, «ώστε να είμαστε πάντοτε πρωτοπόροι και διαμορφωτές των εξελίξεων».

Σχετικά με την πτώχευση του Thomas Cook ο κ.Λοϊζίδης αναφέρει:

Μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 που πτώχευσε ο Διοργανωτής Ταξιδίων THOMAS COOK, η φετινή τουριστική χρονιά παρουσίαζε σημάδια σταθεροποίησης και αναμένετο να κλείσει με μικρή μείωση αφίξεων και εσόδων. Εντούτοις το άμεσο πλήγμα από την πτώχευση είναι ήδη τεράστιο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο αφίξεων τουριστών, αφού έχουν απωλεσθεί οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος και περίπου 45.000 θέσεις, ενώ οι αρνητικές του επιπτώσεις θα προστεθούν στις υφιστάμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός τουρισμός, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019, υπό τον τίτλο “Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους”, επικεντρώνονται  στη διερεύνηση των ευκαιριών και των προκλήσεων που θα φέρουν το επόμενο διάστημα οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ως προς την απασχόληση ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΞΕ παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ενώ την πενταετία 2013 – 2018 η συνολική απασχόληση στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 9,6%, η απασχόληση στην τουριστική βιομηχανία αυξήθηκε κατά 20,7%.

 

δη

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ