Το μήνυμα της ACTA για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27-09-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Το μήνυμα ότι η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καλύπτουν τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών ασφαλισμένων με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς τη συνδρομή του κράτους, με αφορμή την κατάρρευση του Thomas Cook, μεταδίδει η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Κύπρου, ACTA.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: "Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, με εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία του τουρισμού και τη συμβολή του τομέα στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει ως θέμα «Τουρισμός και εργασία: ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης εξαιτίας της σημαντικής πολλαπλασιαστικής επίδρασης στην απασχόληση σε συναφείς τομείς. Εκτιμάται ότι μία θέση εργασίας στον βασικό τομέα του τουρισμού δημιουργεί περίπου μιάμιση ή περισσότερες θέσεις απασχόλησης στην οικονομία που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ο συνολικός τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις δέκα θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ο τουρισμός έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ανθεκτική οικονομική δραστηριότητα. Σε καθένα από τα επτά χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2010, ο αριθμός των παγκόσμιων διεθνών αφίξεων τουριστών αυξήθηκε στο 4% ή και περισσότερο.

Δυστυχώς όμως ο τομέας του τουρισμού είναι αρκετά ευάλωτος σε ατυχή φαινόμενα όπως περιπτώσεις πτώχευσης  αεροπορικών εταιρειών, όπου οι αλυσιδωτές επιπτώσεις είναι εξίσου μεγάλες τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και στην οικονομία γενικότερα.

Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα αφουγκραστεί τις εισηγήσεις του Συνδέσμου μας, προχωρώντας στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλισμένοι με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και να μην χρειάζεται η συνδρομή του κράτους όταν παρίσταται ανάγκη επαναπατρισμού των ταξιδιωτών".

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια