Πτώχευση Thomas Cook: 15.000 τουρίστες στην Κύπρο

23-09-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Τις 15.000 φτάνουν οι ταξιδιώτες της Thomas Cook στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου Τουρισμού της χώρας.

Όπως γνωστοποιεί το υφυπουργείο, εδώ και μέρες είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της πτώχευσης της Thomas Cook και, προ της οριστικής κατάρρευσης της εταιρείας, είχε καθορίσει συγκεκριμένο σχεδιασμό για αντιμετώπιση της κατάστασης.   

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υφυπουργείο Τουρισμού υπό την προεδρία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου για εκτίμηση της όλης κατάστασης.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, της Αστυνομίας, του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ,  του ACTA και της Hermes Airportς.

Bρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς (Υπάτη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου, Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Hermes Airports κ.α.), με στόχο την ομαλή επιστροφή των επιβατών που βρίσκονται στην Κύπρο και αναμένεται να επιστρέψουν το επόμενο διάστημα στις χώρες τους, καθώς και των κυπρίων υπηκόων που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Είναι, επίσης, διαθέσιμη στον ιστότοπο των αεροδρομίων (www.hermesairports.com) συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με τις ρυθμίσεις που γίνονται για τον επαναπατρισμό των επηρεαζόμενων επιβατών. Η σχετική ενημέρωση θα ανανεώνεται σε τακτική βάση. 

Τα κυπριακά ξενοδοχεία, κατόπιν συνεννόησης του Υφυπουργείου Τουρισμού με τους Συνδέσμους Ξενοδόχων, θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της παροχής φιλοξενίας στους τουρίστες που βρίσκονται σε αυτά, με πακέτα που προμηθεύτηκαν από την Thomas Cook. 

Oι ξένες κυβερνήσεις επικεντρώνονται τώρα στη διασφάλιση της επιστροφής όσων υπηκόων τους έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσω της Thomas Cook και οι πτήσεις τους έχουν ακυρωθεί.  

Οι κινήσεις που θα γίνουν από το Υφυπουργείο Τουρισμού και άλλους φορείς για κάλυψη του κενού της Thomas Cook σε ότι αφορά τις αγορές για προσφορά τουριστικών πακέτων προς την Κύπρο, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 

Αυτή τη στιγμή, για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υφυπουργείο Τουρισμού, όπως επισημαίνεται, προέχει η ομαλή και εύρυθμη διαμονή των τουριστών που έχουν επισκεφθεί την Κύπρο με πακέτα που προμηθεύτηκαν από την Thomas Cook, καθώς και ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων επιβατών της εταιρείας που βρίσκονται στην Κύπρο χωρίς πτήση επιστροφής. Σε ότι αφορά τους κύπριους υπηκόους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Υπουργείο Εξωτερικών ή με τις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στις χώρες που βρίσκονται. 

Καταληκτικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμηση του για την πολυετή συνεργασία που είχε η εταιρεία Thomas Cook με την κυπριακή τουριστική βιομηχανία.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη