Τουρισμός: Πρωτοβουλία της TUI για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στην Κύπρο

30-08-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτοβουλία για τη δραστική μείωση των πλαστικών μιας χρήσης σε τουριστικούς προορισμούς στην Κύπρο αναλαμβάνει η TUI, μέσω του TUI Care Foundation και του Travel Foundation, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Η πρωτοβουλία ξεκινά από την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, με επιδίωξη να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης έως 70% έως το 2022.

Η καμπάνια, με σλόγκαν "Κρατώντας ελεύθερη την άμμο και τα πλαστικά", θα υποστηρίξει τοπικά ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια, μέσω της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης για εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως αλαμάκια, κύπελλα, μαχαιροπίρουνα, μπουκάλια, τσάντες και δοχεία τροφίμων.

Παράλληλα, θα υπάρξει καμπάνια ευαισθητοποίησης των τουριστών και των κατοίκων, με έμφαση στη νεολαία, με δραστηριότητες όπως καθαρισμοί παραλιών, διαγωνισμούς και σχολικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας τα social media.

Αυτή η πρωτοβουλία υιοθετεί μια συνεργατική προσέγγιση, που φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τις ΜΚΟ και την κοινωνία για να μειώσουν την ποσότητα των πλαστικών μιας χρήσης και γενικότερα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της όμορφης ακτογραμμής στην Κύπρο, δήλωσε ο Frank Oostdam, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του TUI Care Foundation.

Ήδη η ανταπόκριση σε αυτήν την εκστρατεία, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019, από ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια και άλλες τοπικές επιχειρήσεις είναι μεγάλη.

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο