Φεστιβάλ ‘Μεσαιωνική Λευκωσία’ για τον πολιτιστικό τουρισμό

22-03-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Στις 13-17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Δήμο Λευκωσίας και το Λεβέντειο Μουσείο. Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη και προβολή του πλούσιου μεσαιωνικού πολιτισμού της Λευκωσίας. Η πρωτεύουσα φιλοξενεί ένα μεγάλο πολιτισμικό θησαυρό με τον οποίο αξίζει να έρθουν σε επαφή τόσο οι Κύπριοι όσο και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ ήταν ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες εκδηλώσεις και νέες συνεργασίες με διάφορους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Στις 13, 14 και 16 Μαρτίου, το πρόγραμμα περιελάμβανε ξεναγήσεις σε εκθέσεις στο Λεβέντειο Μουσείο καθώς επίσης μουσική εκδήλωση, ειδικές ξεναγήσεις σε εκθέσεις στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και στο Βυζαντινό Μουσείο Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ αλλά και δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, το οποίο έλαβε χώρα στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κορυφώθηκαν στις 17 Μαρτίου με υπαίθριες δραστηριότητες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά παιχνίδια και δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από διάφορους φορείς του πολιτισμού και να απολαύσουν μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην εντός των τειχών Λευκωσία συμμετέχοντας στη διαδραστική παρέλαση η οποία κήρυξε και το τέλος του 4ου Φεστιβάλ Μεσαιωνική Λευκωσία.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο