Κυπριακός τουρισμός: Νέοι κανόνες για την ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων

04-03-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου ψήφισε την 1η Μαρτίου 2019  τα νομοθετήματα για τη ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων. 

Για την κυβέρνηση, και, ιδιαίτερα, για το Υφυπουργείο Τουρισμού, το νέο κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό, ο οποίος φιλοδοξεί να προσδώσει μια νέα φυσιογνωμία στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου και να το καταστήσει εφάμιλλο με τους πιο ποιοτικούς προορισμούς διεθνώς.

Φρονούμε, ειδικότερα, ότι το νέο κανονιστικό θα διευκολύνει την αδειοδότηση, την κατηγοριοποίηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Θα συμβάλει, επίσης, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα βοηθήσει, ακόμα, τη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα (ύπαιθρο, ορεινές περιοχές και κέντρα πόλεων), τονίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού.  

Η εφαρμογή του νέου κανονιστικό πλαισίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υυπουργείου, το οποίο προγραμματίζει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, την πραγματοποίηση σεμιναρίων για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις πρόνοιες και την εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο, τους χώρους και τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι