Κύπρος: Τουρισμός για εκμάθηση αγγλικών

31-01-19 | ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προβάλλει από την ιστοσελίδα του τις δυνατότητες που έχουν οι επισκέπτες στο νησί να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Το κείμενο που έχει αναρτήσει ο ΚΟΤ έχει ως εξής:  

Τί πιο ιδανικό από το να απολαμβάνετε τις διακοπές σας σ΄ ένα όμορφο νησί της Μεσογείου και ταυτόχρονα να έχετε την ευκαιρία να μάθετε την αγγλική γλώσσα;

Η Κύπρος συνδυάζει και τα δυο αρμονικά, προσφέροντας χαλαρές διακοπές στον ήλιο ή διακοπές με ένα σωρό δραστηριότητες μαζί με μια ποιοτική εμπειρία μάθησης.

Ως μέρος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για πάνω από 80 χρόνια, το νησί έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό αγγλόφωνων, με το 80% να χρησιμοποιεί την αγγλική ως δεύτερη - και άπταιστα ομιλούμενη - γλώσσα. Το επίπεδο των σχολείων που χρησιμοποιούν την αγγλική ως τη γλώσσα διδασκαλίας είναι επίσης πολύ υψηλό, με φοιτητές απ' όλο τον κόσμο να επιλέγουν την Κύπρο για τις σπουδές τους και πολλά κυπριακά εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν συνδεθεί με βρετανικά πανεπιστήμια. Προσθέστε σ΄ όλα αυτά τα μαθήματα διδασκαλίας της Αγγλικής ως Δεύτερη Γλώσσα (ESL) - δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να σας επιτρέπουν να έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε το νησί - και έχετε την τέλεια ευκαιρία να μάθετε ενώ κάνετε διακοπές στη φημισμένη γενέτειρα της Αφροδίτης.

Εκτός από τα οργανωμένα μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσω των οδικών πινακίδων, των πινακίδων των καταστημάτων και των μενού, τα οποία αναγράφονται και στα αγγλικά. Αυτό τους επιτρέπει  να εξασκήσουν αυτά που έχουν μάθει, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Σχολείων Αγγλικής Γλώσσας έχει την εποπτεία της παροχής των μαθημάτων και διασφαλίζει ότι όλες οι σχολές γλωσσών παρέχουν τα υψηλότερα πρότυπα και ανταποκρίνονται στα δίδακτρά τους. Ο Σύνδεσμος είναι ο ρυθμιστικός φορέας του νησιού για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας.

Ευρύ φάσμα μαθημάτων

Τα κυπριακά σχολεία παρέχουν γενικά μαθήματα τα οποία κυμαίνονται από τη βασική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέχρι και την εκμάθηση σε προχωρημένο επίπεδο, δίνοντας έμφαση και στις τέσσερις δεξιότητες - ομιλία, ανάγνωση, γραφή και ακρόαση - προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν ευχέρεια στην γλώσσα και μια αποτελεσματική επικοινωνία.

Μια άλλη επιλογή είναι το Εντατικό πρόγραμμα Αγγλικών που προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις IELTS για τους σκοπούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της μετανάστευσης και της απασχόλησης, ή ένα πρόγραμμα Αγγλικών για επιχειρήσεις. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν χρήση της αγγλικής γλώσσας στην εργασία τους και οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν την ευχέρεια και την αυτοπεποίθησή τους στον προφορικό λόγο για τις καθημερινές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Παράλληλα με τα παραπάνω, υπάρχει επίσης μια ποικιλία μαθημάτων που έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες συγκεκριμένων κλάδων που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους για την ορολογία του τομέα τους, όπως για παράδειγμα τα αγγλικά για τον αθλητισμό, για ηθοποιούς, για φωτογράφους, για τον αγροτουρισμό ή για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ορισμένα σχολεία προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός οικογενειακού προγράμματος ή ενός επιμέρους προγράμματος, όπου οι μαθητές μπορούν να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα γραφικό και παραδοσιακό αγροτουριστικό σπίτι σε ένα από τα γραφικά χωριά του νησιού.

Μαθήματα Υψηλών Προτύπων

Καθότι όλα τα σχολεία πρέπει να είναι διαπιστευμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, η ποιότητα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας στα σχολεία είναι υψηλή. Το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο του διδακτικού προσωπικού, εφόσον τα σχολεία στελεχώνονται από αγγλόφωνους καθηγητές. Επιπλέον, η ELSAC επιβλέπει τη διδασκαλία των μαθημάτων και διασφαλίζει ότι όλα τα σχολεία γλωσσών προσφέρουν μαθήματα που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα.

Κατά γενικό κανόνα, τα μαθήματα αρχίζουν συνήθως γύρω στις 09.00 και τελειώνουν γύρω στις 13:00. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, τα σχολεία μπορεί να οργανώσουν δραστηριότητες ή εκδρομές στη γύρω περιοχή ή σε όλη την Κύπρο. Ανάλογα με το σχολείο, το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ελεύθερο ή να περιλαμβάνει περισσότερες δραστηριότητες και εκδρομές.

Προσφέρετε στα παιδιά σας το ενθύμιο της αγγλικής γλώσσας

Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για οικογένειες και τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 10 - 17 μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ένα ξεχωριστό και μοναδικό «σουβενίρ» - την ικανότητα της ομιλίας της αγγλικής γλώσσας!

Η ELSAC έχει δημιουργήσει ειδικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας διάρκειας ενός, δύο και τριών εβδομάδων, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τις οικογενειακές διακοπές ή τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα Αγγλικών από τις 09.00 περίπου το πρωί έως τις 13:00 και στη συνέχεια έχουν το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να απολαύσουν το νησί και όλα όσα προσφέρει. Τα τουριστικά συγκροτήματα είναι ο ιδανικός τρόπος για να συνδυαστεί ένα διασκεδαστικό ταξίδι με το χρήσιμο δώρο της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, η οποία με τη σειρά της θα ανοίξει τις πόρτες για μελλοντικές προοπτικές στην μετέπειτα εκπαίδευση, την απασχόληση ή τα διεθνή ταξίδια.

Και έχοντας τη φήμη ενός από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο, σε συνδυασμό με το μικρό της μέγεθος, η Κύπρος παρέχει στους γονείς την πολυτέλεια να είναι ξέγνοιαστοι, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν σ΄ ένα από τους καλύτερους και ασφαλείς προορισμούς.

Έτσι, διαθέτοντας τα υψηλότερα πρότυπα στην διδασκαλία της αγγλικής και έχοντας ένα ολόκληρο νησί στην διάθεσή σας για να ασκήσετε τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές σας ή απλά να απολαύσετε τις διακοπές σας, η Κύπρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος που συνδυάζει τις διακοπές με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Ή ακόμη, σας δίνει την ευκαιρία να μετατρέψετε τη μαθησιακή σας εμπειρία σε διακοπές.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ELSAC: www.elsac.org.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι