Αθλητικός τουρισμός | Ride the Capital στη Λευκωσία

21-11-18 | ΚΥΠΡΟΣ

Το Ride the Capital διοργανώνεται φέτος για τέταρτη χρονιά, το Σαββατοκύριακο, 1-2 Δεκεμβρίου αποδεικνύοντας ότι η Λευκωσία αποτελεί ένα αγαπημένο ποδηλατικό προορισμό. 

Προγραμματίζονται να διεξαχθούν δύο διαδρομές:

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου: Η οικογενειακή διαδρομή θα είναι μια όμορφη διαδρομή στην παλιά Λευκωσία. Θα συνοδεύεται από έμπειρους ποδηλάτες που θα φροντίσουν για την ασφαλή πορεία των ποδηλατιστών, αλλά και από αδειούχο ξεναγό που θα κάνει τη διαδρομή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 17:00 από την Παλιά Δημοτική Αγορά και θα κάνει σταθμούς σε αξιοθέατα και μουσεία στην παλιά πόλη. Παράκληση όλοι οι συμμετέχοντες να φέρουν κράνος, και τα παιδιά κάτω των 15 χρόνων να συνοδεύονται από ενήλικες. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτή τη διαδρομή θα παρέχεται η δυνατότητα σε άτομα με ειδικές αναπηρίες και μειωμένη όραση να συμμετάσχουν με ποδήλατα που είναι διαμορφωμένα γι’ αυτό το σκοπό. 

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου: Η εξειδικευμένη/δύσκολη διαδρομή «Three peaks challenge», θα ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί από το Metro Supermarket στη Λακατάμια για να κατευθυνθεί μέσα από τα γραφικά χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, στις τρεις κορυφές της επαρχίας: Μαδαρή, Παπούτσα και Κιόνια. Είναι μια δύσκολη διαδρομή γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση για όλους τους ποδηλάτες, αλλά και αφορμή για να δουν την επαρχία Λευκωσίας ποδηλατώντας. Η διαδρομή θα συνοδεύεται από επαγγελματίες ποδηλάτες, οχήματα και ασθενοφόρο και θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε αρκετά σημεία για ανεφοδιασμό και ξεκούραση. Γι’ αυτή τη διαδρομή υπάρχει εισφορά 20 ευρώ ανά συμμετέχοντα που περιλαμβάνει γεύμα σε εστιατόριο στους Καπέδες, αλλά όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον Σύνδεσμο Άπορων και Κακοποιημένων Παιδιών «Παιδικό Χαμόγελο».  Την εκδήλωση στηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται στη διαδρομή της επιλογής τους, την εξειδικευμένη/ δύσκολη διαδρομή και την οικογενειακή διαδρομή για σκοπούς καλύτερου προγραμματισμού.

Θα προσφέρονται επίσης δωρεάν λεωφορεία από άλλες πόλεις εάν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 10 επιβατών. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ