168 ξενοδοχεία ανοιχτά το χειμώνα στην Κύπρο

18-10-17 | ΚΥΠΡΟΣ

Τη φετινή χειμερινή τουριστική περίοδο θα παραμείνουν ανοικτά 14 ξενοδοχεία περισσότερα από πέρσι στην Κύπρο, αποτυπώνοντας τη νέα δυναμική που δημιουργήθηκε στην τουριστική βιομηχανία, όπως γράφει το stockwatch.com.cy

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΟΤ, συνολικά στη χειμερινή περίοδο 2017-2018 θα παραμείνουν ανοικτά 168 ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα ή τουριστικά χωριά, από 154 την περσινή περίοδο 2016-2017. 

Τη σκυτάλη και πέρσι και φέτος κατέχει η Πάφος, η οποία κατάφερε να καθιερωθεί και ως χειμερινός προορισμός, δήλωσε στη StockWatch ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου. 

Οι ξενοδόχοι εκμεταλλεύονται επίσης και το θετικό πρόσημο που δημιούργησε η ανακήρυξη της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα 2017, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης. 

Φέτος στην επαρχία Πάφου από το σύνολο των ξενοδοχείων που ανέρχονται στα 102, θα παραμείνουν ανοικτά σχεδόν τα μισά, δηλαδή 55 ξενοδοχεία, από 45 πέρσι. 

Στην επαρχία Αμμοχώστου από ένα σύνολο 173 ξενοδοχείων θα παραμείνουν ανοικτά 17 φέτος από 10 που παρέμειναν πέρσι. Ο μικρός αριθμός των ξενοδοχείων που μένουν ανοικτά οφείλεται στο ότι η επαρχία Αμμοχώστου έχει καθιερωθεί ως εποχιακό τουριστικό θέρετρο το οποίο προσελκύει νεότερης ηλικίας τουρίστες. 

Από την άλλη, όπως εξήγησε ο κ. Μενελάου, ένας σημαντικός αριθμός ξενοδόχων θα εκμεταλλευτεί τα κίνητρα που προσφέρονται μέσα από τη νέα κυβερνητική στρατηγική προς τη τουριστική βιομηχανία για να ανακαινίσουν, αναβαθμίσουν ή να προεκτείνουν τις ξενοδοχειακές μονάδες τους. 

Στη Λεμεσό ο αριθμός των ξενοδοχείων που θα παραμείνει ανοικτός θα είναι περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα. Δηλαδή από τα 60 συνολικά ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά τα 40.

Αρκετοί επίσης ξενοδόχοι και στη Λεμεσό θα προχωρήσουν σε ανακαίνιση, επέκταση και αναβάθμιση των ξενοδοχείων τους. 

Στη Λάρνακα, η οποία διαθέτει 43 ξενοδοχεία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μικρές μονάδες γύρω από το κέντρο της πόλης, θα παραμείνουν 27 ανοικτά τη χειμερινή περίοδο από 30 πέρσι. Κάποια επίσης θα προχωρήσουν σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις. 
 
Στη Λευκωσία, η οποία αποτελεί τον φτωχό συγγενή της τουριστικής βιομηχανίας, κάθε χρόνο παραμένουν ανοικτά και τα 29 ξενοδοχεία που διαθέτει. 
 
Ο κ. Μενελάου εξήγησε ότι η χειμερινή περίοδος περιλαμβάνει τους μήνες Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο, ενώ τον Οκτώβριο όλα τα ξενοδοχεία θα είναι υπερπλήρη όπως ήταν και τον Σεπτέμβριο. 
Υπενθύμισε ακόμη ότι βρίσκονται στα σκαριά εννέα νέα ξενοδοχεία τα οποία θα προσθέσουν γύρω στις 2,300 χιλ. νέες κλίνες σε όλη την επικράτεια, το 2018. 
 
Οι προσδοκίες για ακόμη καλύτερη χειμερινή περίοδο σε σχέση με πέρσι ενισχύεται και από την αύξηση των αφίξεων οι οποίες αναμένεται πως θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο, είπε. 
 
Την περίοδο 2016-2017 που ήταν η δεύτερη καλύτερη χειμερινή επίδοση, οι αφίξεις ανήλθαν στις 498 χιλ., ανέφερε ο κ. Μενελάου. 
 
Χθες ανακοινώθηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο έφτασαν στην Κύπρο πέραν των 3 εκ. τουρίστες, 15% περισσότεροι από ότι την περσινή χρονιά ρεκόρ. 
Πηγή: stockwatch.com.cy
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»