Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού στη συνέλευση του ΠΟΤ

27-09-17 | ΚΥΠΡΟΣ

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε στην 22η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που διεξάχθηκε στην πόλη Chengdu στην Κίνα μεταξύ 11 και 16 Σεπτεμβρίου, 2017.  

H Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους κο Μαρίνο Μενελάου, Αν. Γενικό Διευθυντή ΚΟΤ και κα Όλγα Θεοχάρους,  υπεύθυνη λειτουργό ΚΟΤ σε θέματα και Επιτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.H Γενική Συνέλευση UNWTO είναι η σημαντικότερη παγκόσμια συνάντηση ανώτερων στελεχών και πολιτικών προϊσταμένων τουρισμού. Συνέρχεται δε ανά διετία. Στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκαν 150 κράτη – μέλη του Οργανισμού, καθώς και πέραν των 500 θυγατρικών μελών (Affiliate Members) που αντιπροσώπευσαν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, προορισμούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της 22ης Γενικής Συνέλευσης ξεχώρισε η εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού. Συγκεκριμένα,  μετά από σχετική σύσταση της 105ης Συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ο κος Zurab Pololikashvili, τρέχον πρεσβευτής της Γεωργίας στην Ισπανία και Μαρόκο, Αλγερία, Ανδόρα, εξελέγη ομόφωνα ως ο νέος Γενικός Γραμματέας του UNWTO, για την περίοδο 2018-2021. 

Παράλληλα, τα κράτη μέλη του Οργανισμού ενέκριναν ένα ιστορικό έγγραφο – την Παγκόσμια Σύμβαση – Πλαίσιο Δεοντολογίας στον Τουρισμό. Η Σύμβαση  μετεξελίσσει τον υφιστάμενο Κώδικα Δεοντολογίας για τον τουρισμό του UNWTO, σε διεθνή σύμβαση, την πρώτη στα χρονικά του Οργανισμού. Η Σύμβαση θα υπογράφεται από κράτη και θα καλύπτει τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού, παρέχοντας ένα πλαίσιο που συνιστά ένα ηθικό και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας. 

Ο ΚΟΤ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες ετοιμασίας και οριστικοποίησης του κειμένου της Σύμβασης συμμετέχοντας τόσο στην Ομάδα Εργασίας που εργάστηκε για την ετοιμασία του τελικού κειμένου της Σύμβασης όσο και στην επίσημη Ad Hoc Επιτροπή που συστάθηκε από τη Γενική Συνέλευση η οποία επεξεργάστηκε τις παρατηρήσεις / σχόλια που υποβλήθηκαν από τα κράτη – μέλη και οριστικοποίησε το τελικό κείμενο που έτυχε σχετικής έγκρισης.

 

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025