Τρία ξενοδοχεία στην Κύπρο αναζητούν επενδυτή

30-08-17 | ΚΥΠΡΟΣ

Δύσκολο φαίνεται ότι είναι το εγχείρημα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τρία ξενοδοχεία της επαρχίας Λευκωσίας, τα οποία βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια. 

Πρόκειται για το πάλε ποτέ γνωστό ξενοδοχείο στην παλιά πόλη, το Holiday Inn, το οποίο από το 2016 μετονομάστηκε σε Nicosia City Centre, το επίσης φημισμένο ξενοδοχείο Γιώρκειο στην καρδιά της πρωτεύουσας και το ξενοδοχείο Μακρής στην Κακοπετριά το οποίο γειτνιάζει με τρία μοναστήρια. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΚΟΤ στην πρωτεύουσα λειτουργούν μόλις 25 ξενοδοχεία τα οποία διαθέτουν συνολικά 2,617 κλίνες. 

Η ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων της Λευκωσίας κατά μέσο όρο αγγίζει το 35%, την ώρα που οι πληρότητες στα ξενοδοχεία των παραλιακών θέρετρων του τόπου, έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 

Από την άλλη, σύμφωνα με τον ανώτερο λειτουργό του ΚΟΤ Μάριο Τσιανάκα, τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα πρέπει να υποβάλλουν εξ’ αρχής αίτηση για εξασφάλιση των κατά νόμο αδειών και έγκριση σχεδίων από τον ΚΟΤ. 

Σε δηλώσεις στη StockWatch ο κ. Τσιανάκας ανέφερε ότι για την ώρα το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει κατά καιρούς οι επενδυτές για τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία παρέμεινε στα χαρτιά. 

Η Τράπεζα Κύπρου, η οποία είναι ο ανάδοχος από το 2016 του ξενοδοχείου Nicosia City Centre (πρώην Holiday Inn), φέρεται να βρίσκεται σε διαβούλευση με δύο διαφορετικούς ξένους επενδυτές οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του ξενοδοχείου. 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι ξένοι επενδυτές διερευνούν το επιχειρηματικό περιβάλλον της πρωτεύουσας για να δουν πως θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τη συγκεκριμένη επένδυση, εάν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία. 

Το ξενοδοχείο Nicosia City Centre (πρώην Holiday Inn), το οποίο είναι κλειστό από τον Ιούνιο του 2016 λόγω χρεών, έχει περάσει στη διεύθυνση διαχείρισης ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου και είναι δυναμικότητας 265 κλινών και 110 δωματίων. 

Επενδυτή αναζητεί και το Γιώρκειο ξενοδοχείο, το οποίο έβαλε λουκέτο πριν δέκα χρόνια ενώ οι οποιεσδήποτε προσπάθειες επαναλειτουργίας του από ξένους επενδυτές έπεσαν στο κενό. 

Το Γιώρκειο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργούσε ως συγκρότημα 50 πολυτελών διαμερισμάτων κτίστηκε τη δεκαετία του 1990 και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα. 

Έκλεισε όμως μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του Γιάγκου Παπαδόπουλου. 

Ο ένας πύργος από τους δύο που συνθέτουν το όλο κτήριο, αυτός που στέγαζε το τότε εμπορικό τμήμα του ξενοδοχείου με τα πολυτελή εστιατόρια και τα καταστήματα, χρησιμοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια από το υπουργείο υγείας. 

Συνεργάτη όμως αναζητεί και ο ιδιοκτήτης του οικονομικού ξενοδοχείου Μακρής στην Κακοπετριά, το οποίο είναι δυναμικότητας 99 κλινών με 52 δωμάτια. 

Ο ιδιοκτήτης του Makris Hotel, τριών αστέρων, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Τροοδίτισσας, Ιεράς Μονής Κύκκου και Ναός Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, αναζητεί νέο διαχειριστή εδώ και πέντε χρόνια. 

Aναδημοοίευση από stockwatch.com.cy

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές