O γαμήλιος τουρισμός στην Κύπρο: Εκδήλωση του ΚΟΤ στη Βηρυτό

28-12-16 | ΚΥΠΡΟΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στη Βηρυτό, το εργαστήρι που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, με έμφαση στον Γαμήλιο τουρισμό και τις ολιγοήμερες διακοπές, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν 21 κυπριακές εταιρείες (ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες) ενώ το επισκέφθηκαν πέραν των 55 Λιβάνιων ταξιδιωτικών πρακτόρων και άνω των 100 τουριστικών επαγγελματιών και άλλων παραγόντων από τον Λίβανο.  Η διοργάνωση είχε στόχο την επαφή και γνωριμία με καινούργιες εταιρείες, την ανάπτυξη υφιστάμενων συνεργασιών και τη δημιουργία νέων στους πιο πάνω τομείς,  με απώτερο σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά. 

Ανάμεσα στις αραβικές αγορές, ο Λίβανος αποτελεί αγορά προτεραιότητας. Τα τελευταία  χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο. Για το 2016 υπολογίζονται 50,000 αφίξεις (2015:37,000),  από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα. Στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού, η αγορά σημειώνει αύξηση της τάξης του 30% και ο Οργανισμός είναι αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του συνεχώς αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά. 

Το εργαστήρι, εκτός της εκπροσώπου του ΚΟΤ Αντιγόνης Καποδίστρια,  προσφώνησε η Πρέσβειρα της  Κύπρου στον Λίβανο  κα. Χριστίνα Ράφτη,  η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της αμφίδρομης συνεργασίας των δύο χωρών στον σημαντικό τομέα του τουρισμού με πολλαπλά οφέλη. 

Ο Οργανισμός διοργάνωσε πρόσθετα εκδήλωση για παρουσίαση και δοκιμή των Κυπριακών κρασιών (wine tasting) σε συνεργασία με τον οινοχόο Σάββα Παπαθωμά,  με καλεσμένους προσωπικότητες και εκπροσώπους σημαντικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  της χώρας. Σκοπός ήταν  η ενημέρωση των ΜΜΕ για την ιστορική σχέση της Κύπρου με το κρασί, την πορεία εξέλιξης της οινοπαραγωγής στην Κύπρο, την προσπάθεια ανάδειξης υφιστάμενων και νέων κυπριακών ποικιλιών,   με στόχο την ένταξη της εμπειρίας οινογνωσίας στα προγράμματα Λιβάνιων κατά την παραμονή τους στην Κύπρο. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παραχωρήθηκαν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ευρείας προβολής τόσο στη χώρα, όσο και στις χώρες του Αραβικού Κόλπου. 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google