Ο πρόεδρος των Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης κ.Ιωάννης Καλλιάς στο Tornos News Live: Απαιτείται πλάνο δράσης στα ξενοδοχεία, με βάση τις επίσημες οδηγίες

13-05-20 | TORNOS NEWS LIVE

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Tornos News Live ο πρόεδρος της Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Hellas Cert) κ.Ιωάννης Καλλιάς, περιέγραψε τι είναι καλό να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν τα ξενοδοχεία και κάθε τουριστική επιχείρηση, πριν την έναρξη λειτουργίας τους.  

«Όλα τα ξενοδοχεία και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να διαμορφώσουν ένα Πλάνο Δράσης, ενόψει της επαναλειτουργίας τους,  προσαρμοσμένο στις οδηγίες, που θα περιλαμβάνουν τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της  Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (HELLASCERT) κ. Ιωάννης Καλλιάς, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή του Tornos News Live την Τρίτη 12  Μαΐου με τον εκδότη του Tornos News κ. Γιάννη Γιαννακάκη. 

Η HELLASCERT, όπως εξήγησε ο κ. Καλλιάς, ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ, και παρέδωσε προσχέδια πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων, καθώς και για τις μεταφορές. Η σύνταξη των προσχεδίων έγινε υπό ασφυκτική πίεση χρόνου από την τεχνική επιτροπή για τον τουρισμό της Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι τώρα επιστημονικές γνώσεις για τη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και από τις πρακτικές που εφαρμόζονται κυρίως σε ασιατικές χώρες, που βίωσαν και στο παρελθόν κρούσματα διαφόρων ιών. 

Ο κ.Καλλιάς τόνισε ότι η υιοθέτηση και εφαρμογή των οδηγιών, που θα περιλαμβάνουν τα επίσημα πρωτόκολλα, μπορεί να γίνει από την κάθε μονάδα και την κάθε τουριστική επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους. “Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε, παρά μόνο η άρνησή μας να δεχθούμε την καινούρια πραγματικότητα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η κάθε μονάδα και η κάθε τουριστική επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει το Πλάνο Δράσης, είτε με την στελεχιακή της δομή, είτε ζητώντας τις υπηρεσίες των διαπιστευμένων εταιρειών επιθεώρησης και πιστοποίησης. Όλοι μπορούν να βρουν έξυπνες λύσεις, προσαρμόζοντας τις επίσημες οδηγίες στις δικές τους ανάγκες, είπε ο κ.Καλλιάς, υπογραμμίζοντας ότι απόλυτη ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. 

Όμως, είναι σημαντικό να υπάρχει το Πλάνο Δράσης σε κάθε μικρή ή μεγάλη τουριστική επιχείρηση, ώστε να υπάρχουν οι αρμόδιοι, που θα παρακολουθούν το τι συμβαίνει και να ξέρουν οι πελάτες ότι θα μπορούν να επικοινωνούν με αυτούς. 

Ο πρόεδρος της HELLASCERT επισήμανε ότι τα επίσημα πρωτόκολλα, είτε αυτά θα είναι από την ελληνική Πολιτεία, είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να προβλέπουν μια ισορροπία μεταξύ του τρόπου λειτουργίας των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων και της εφαρμογής των οδηγιών, ώστε ο πελάτης να μην συναντά προσωπικό ντυμένο ως αστροναύτες ή νοσοκόμους. 

Με βάση τις οδηγίες, ο κ.Καλλιάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα θα βρει τις έξυπνες λύσεις για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες.

Η ζωή έχει δείξει ότι οι επιχειρήσεις βρίσκουν πάντα τη λύση, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει κάποιο κόστος για τις προσαρμογές, όμως, αυτό που προέχει είναι η συνειδητοποίηση και η νοοτροπία του επιχειρηματία που πρέπει να πάρει την απόφαση.

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου της  Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (HELLASCERT) στο video που ακολουθεί.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο