Επενδυτικό Ταμείο 1 δισ.δολ. στηρίζει την τουριστική ανάκαμψη στην Αίγυπτο

16-03-15 | Ο Torna-δόρος

Επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια 1 δισ.δολαρίων συστήνει η Αίγυπτος, με στόχο να στηρίξει δράσεις που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού της χώρας. Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται: ισχυρότερο μάρκετινγκ, βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης σε περισσότερα θέρετρα της χώρας, βελτίωση των συνδέσεων με άλλους προορισμούς.

Στόχος, όπως είπε ο νέος υπουργός Τουρισμού Khaled Ramy, είναι να επανέλθουν τα τουριστικά έσοδα στα προ κρίσης επίπεδα των 11,6 δισ.δολ. μέχρι το 2016 και στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018.

Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 55% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά η επιστροφή της πολιτικής σταθερότητας σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό για ανάπτυξη υψηλότερης προστιθέμενης αξίας τουριστικών δραστηριοτήτων ενθαρρύνει την έναρξη λειτουργίας του επενδυτιού ταμείου για τη στήριξη των τουριστικών σχεδίων.

Εκτός από το Ταμείο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προσφέρει εκτάσεις σε προνομιακές τοποθεσίες για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού. Πρόκειται για εκτάσεις στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στο Μάρσα Αλάμ, μια μεγάλη περιοχή στον κόλπο Gamsha για την ανάπτυξη κέντρου αναψυχής, ενώ στο Sahl Hasheesh αναζητείται ως συν-επενδυτής με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης για συγκρότημα αναψυχής στο λιμάνι Ghalib.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά διαμονή των ταξιδιωτών αναψυχής, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της χώρας ως σημαντικού πολιτιστικού προορισμού και ενισχύοντας τα επαγγελματικά ταξίδια.

"Οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη του τουρισμού μας", δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»