Α.Ανδρεάδης: Τρία θετικά στοιχεία για τον τουρισμό από τη συμφωνία στο Eurogroup

21-02-15 | Ο Torna-δόρος

H πρώτη ανάγνωση της συμφωνίας, που προέκυψε από το Eurogroup της Παρασκευής, έχει θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μέσω twitter, εσπευσε να αναδείξει αυτά τα στοιχεία, γράφοντας:

"Η λήξη της αβεβαιότητας, η αποφυγή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και η μη αύξηση ΦΠΑ, πολύ θετικές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό".

O πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος, σχολίασε, επίσης μέσω twitter, τη συμφωνία με τις ακόλουθες γραμμές:

"Αφού μάθαμε τα τελευταία χρόνια να ζούμε μέρα με τη μέρα, μετά την πρόσκαιρη έστω ανάσα, ας δουλέψουμε όλοι σκληρά για το καλό του τουρισμού"

Αναλυτικά, βεβαίως, τα κέρδη και τις απώλειες από αυτήν τη συμφωνία για την οικονομία και την κοινωνία, θα τα δούμε από την οριστική απόφαση επί της λίστας των μεταρρυθμίσεων, που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Ο απολογισμός κατά το Bloomerg, όπως γράφει το protothema.gr, είναι ο εξής:

-Το Eurogroup διατήρησε την επίβλεψη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την επέκταση του προγράμματος και η Ελλάδα κατάφερε τους πάντες να μην κάνουν λόγο πια για Τρόικα

-Το Eurogroup έχει τη συμφωνία της Ελλάδας για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης και η Ελλάδα έχει τη συμφωνία του Eurogroup να μην το ονοματίζει πλέον πρόγραμμα

-Το Eurogroup έδωσε διορία στην Ελλάδα μέχρι τη Δευτέρα να καταλήξει σε ένα συνδυασμό οικονομικών μέτρων που θα επιτρέψουν την επιτυχή αναθεώρηση του προγράμματος παράτασης. Η Ελλάδα πέτυχε να επιλέξει μόνη της τη λιτότητα για τον εαυτό της (και τελικά μπορεί να πετύχει την ευελιξία όσον αφορά τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος)

-Το Eurogroup πέτυχε να περιχαρακώσει τα χρήματα από τον EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη διακριτική ευχέρεια της ΕΚΤ. Η Ελλάδα πέτυχε να δει αυτό να συμβαίνει

-Το Eurogroup θα έχει ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για μια σειρά μέτρων τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν από τους θεσμούς της τρόικας μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Με όλα αυτά, γράφει το Bloomberg, μπορεί να φαίνεται ότι η Ελλάδα κέρδισε λίγα από το Eurogroup αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πει ότι πήρε ό,τι μπορούσε και ότι μπόρεσε να παλέψει σκληρά για τη χώρα. «Αυτό για την ώρα μπορεί να είναι αρκετό για μια χώρα που ένιωθε ότι δεχόταν σκληρά χτυπήματα από τους ευρωπαίους εταίρους» καταλήγει το άρθρο του Bloomberg.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων