Οι εύποροι Ρώσοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν για ιατρικό τουρισμό στο εξωτερικό

06-01-15 | Ο Torna-δόρος

Η κρίση στη Ρωσία και η διολίσθηση του ρουβλίου δεν θα επηρεάσουν τα ταξίδια των εύπορων Ρώσων και ειδικά τα ταξίδια για ιατρικό τουρισμό, καθώς η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων έχουν τα χρήματά τους σε σκληρό νόμισμα ή σε τράπεζες του εξωτερικού.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της έκθεσης ιαταρικού τουρισμού MedShow, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Ενώ η γενική αίσθηση είναι ότι η κρίση και οι συναλλαγματικές απώλειες του ρουβλίου θα "τσακίσουν" τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η μεσαία εύπορη τάξη, που δημιουργήθηκε στη Ρωσία μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης από τη συνεχή οικονομική ανάπτυξη, συνεχίζει να έχει μεγάλα αποθέματα χρημάτων στο εξωτερικό, που δεν επηρεάζονται από την υποτίμηση του ρουβλίου.

Ειδικά στον ιατρικό τουρισμό, όπως αναφέρεται στην έρευνα, η νοσηλεία στα ρωσικά νοσοκομεία είναι ήδη δαπανηρή, ενώ τα φάρμακα και ο εξοπλισμός, που εισάγονται, θα γίνουν ακόμη πο ακριβά. Ως εκ τούτου, οι έχοντες, που παραμένουν πολλοί, θα συνεχίσουν να ψάχνουν θεραπείες στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας και τις πιστωτικές τους κάρτες σε ευρώ και δολάρια.

Ο ιατρικός τουρισμός από τη Ρωσία στο εξωτερικό δημιουργεί ετήσιο τζίρο της τάξης του 1 δισ.δολαρίων, με περισσότερους από 70.000 εύπορους Ρώσους ασθενείς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Αυτή η δυναμική του ιατρικού τουρισμού θα διαπιστωθεί, όπως επισημαίνεται, στην έκθεση MedShow, που πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο και δίνει τη δυνατότητα για επαγελματικές συναντήσεις.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι