"Φόρτωσαν" τους Σύρους πρόσφυγες στους ξενοδόχους και τώρα δεν βγαίνουν ούτε στο τηλέφωνο!

23-12-14 | Ο Torna-δόρος

Το πρόβλημα με τους Σύρους πρόσφυγες μπορεί να έφυγε από τη δημοσιότητα, μετά τη μεταφορά τους από την Πλατεία Συντάγματος, ωστόσο δεν λύθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tornosnews, το πρόβλημα μεταφέρεται, κατά τα φαινόμενα, στα δυο ξενοδοχεία της Αθήνας που προσφέρθηκαν να τους φιλοξενήσουν για κάποιο διάστημα, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (που καλύπτει και τα έξοδα διαμονής τους...), καθώς ουδείς "αρμόδιος" δεν ενδιαφέρεται για την περαιτέρω φιλοξενία τους.

Εν τω μεταξύ, μολονότι ζητήθηκε επανειλημμένα από την Ένωση, να δοθεί μια λίστα με τα ονόματα αυτών που φιλοξενούνται στα δυο ξενοδοχεία, ουδείς αρμόδιος ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν στα δυο ξενοδοχεία δεκάδες άτομα, να έχουν μετατραπεί δωμάτια σε τεκέδες με χρήση ναρκωτικών και γενικά να έχει διαμορφωθεί μια αφόρητη κατάσταση με κίνδυνο να απειλούνται ακόμη και με ποινικά αδικήματα οι δυο ξενοδόχοι, που δέχθηκαν να τους φιλοξενήσουν!

Η ΕΞΑ-ΑΑ αρχικά είχε προσφερθεί να καλύψει τη φιλοξενία 15 οικογενειών Σύρων για ένα μήνα, όμως, τους πήγαν 60. Κατόπιν αυτού, η συμφωνία ήταν να φιλοξενηθούν οι 60 οικογένειες για μια εβδομάδα σε δυο ξενοδοχεία με κάλυψη των εξόδων από την Ένωση.

Η εβδομάδα, βεβαίως, έληξε και οι αρμόδιοι από την κυβέρνηση (ή από το Δήμο Αθηναίων) δεν βγαίνουν ούτε στο τηλέφωνο για να μεταφέρουν τους Σύρους σε άλλα καταλύματα. Προφανώς, ποντάρουν στο κλίμα και το...πνεύμα των Χριστουγέννων για να παραμείνουν στα ξενοδοχεία, αγνοώντας τις ανάγκες που προκύπτουν για τα δυο ξενοδοχεία, αλλά και για την Ένωση, που πρέπει να καλύψει τα έξοδα.

Αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως προαναφέρθηκε, είναι η ανεξέλεγκτη είσοδος διαφόρων ατόμων στα δυο ξενοδοχεία και η ανυπόφορη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ουσιαστικά αποτρέπει κάθε άλλη πελατεία.

Η αθλιότητα και η αναξιοπιστία του κράτους σε όλο τους το μεγαλείο....

Το πρόβλημα είναι σε γνώση των αρμόδιων υπουργείων και κυβερνητικών οργάνων, που έχουν την ευθύνη, αλλά και του Δήμου Αθηναίων, που προέβαλαν τότε το πόσο "αποτελεσματικά" κινήθηκαν για να μεταφερθούν από την Πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες και να φιλοξενηθούν με ανθρώπινες συνθηκες.

Δυστυχώς, εδώ, δεν ισχύει το "κάνε το καλό...", αφού δεν θέλει πολύ το ...κακό να γίνει μόνιμο φαινόμενο για αυτούς που προσφέρθηκαν να δώσουν λύση...

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»