Αυτοί είναι οι πιο εκνευριστικοί επιβάτες στις πτήσεις

09-12-14 | Ο Torna-δόρος

Τα… πισώπλατα χτυπήματα στο κάθισμα είναι η πιο ενοχλητική συνήθεια συνεπιβάτη στα αεροπορικά ταξίδια που αναστατώνει την πλειονότητα των ταξιδιωτών εν ώρα πτήσης, όπως καταδεικνύει έρευνα για τις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές στις αερομεταφορές, που διενήργησε η εταιρία ερευνών GfK για λογαριασμό της Expedia σε δείγμα 1.000 Αμερικανών. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ενοχλήσεις από το πίσω κάθισμα συγκεντρώνουν το 67% των ερωτηθέντων οι οποίοι συμφωνούν ότι τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα τους ενοχλούν όσο τίποτε άλλο. Ακολουθούν οι γονείς που δεν προσέχουν όσο πρέπει τα παιδιά τους, προκαλώντας αναστάτωση στους υπόλοιπους επιβάτες με φωνές και κλάματα, κάτι που δεν ανέχεται σε μια πτήση το 64% των ερωτηθέντων, και οι επιβάτες που κουβαλούν μαζί τους… μυρωδιές, είτε πρόκειται για υπερβολική δόση αρώματος είτε κακοσμία του ανθρώπινου σώματος, κάτι που θεωρείται απαράδεκτο από το 56% των επιβατών. 

Στη συνέχεια, μεγάλα ποσοστά επιβατών ισχυρίζονται ότι τους ενοχλούν οι συνεπιβάτες που είτε συζητούν σε μεγάλη ένταση, είτε ακούν μουσική με ακουστικά η οποία όμως ακούγεται και εκτός αυτών (51%), οι μεθυσμένοι συνεπιβάτες (50%), οι υπέρ του δέοντος ομιλητικοί επιβάτες (43%), οι επιβάτες με υπερβολικά μεγάλες αποσκευές (39%), οι επιβάτες που καλύπτουν και τους δύο βραχίονες των μεσαίων θέσεων περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο (38%), οι επιβάτες που γέρνουν πολύ τα καθίσματα προς τα πίσω (37%) και όσοι βιάζονται κατά την αποβίβαση από το αεροπλάνο. 

Ενοχλητικές συνήθειες επίσης θεωρήθηκαν τα πικάντικα τρόφιμα για το 32% των ερωτηθέντων, οι επιβάτες του πίσω καθίσματος που πιάνουν το μπροστινό, για το 31%, όσοι διαβάζουν προκλητικά ανδρικά περιοδικά για το 30% και τα πολύ εκδηλωτικά ζευγάρια για το 29% του δείγματος.

Μάλιστα, το 36% των αμερικανών, που συμμετείχαν στην έρευνα, είπε ότι προκειμένου να αποφύγει όλους αυτούς τους ενοχλητικούς συνεπιβάτες, θα προτιμούσε να κάνει κράτηση για μια ακριβότερη θέση σε ιδιωτικό χώρο. Το 78% φαίνεται να μη διασκεδάζει και πολύ τη συνομιλία κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ το 38% ανέφερε ότι τα ανακλινόμενα καθίσματα θα έπρεπε να απαγορευθούν ή να περιοριστεί η χρήση τους. 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια