Να καταργηθεί ο μπουφές στα ξενοδοχεία

21-08-14 | Ο Torna-δόρος

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το θέμα της δηλητηρίασης τουριστών στο ξενοδοχείο της Ρόδου λάβαμε από τον αναγνώστη μας κ.Γιώργο Παπαδόπουλο. Την παραθέτουμε προς προβληματισμό:

"Επειδή εργάζομαι πολλά χρόνια στον τουρισμό εδώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό,θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο ότι όποιος θέλει τέτοιου είδους γαστρονομία, καλά να πάθει. Κανονικά και βάσει νόμου θα έπρεπε οι υγειονομικές υπηρεσίες να απαγορεύσουν αυτό το είδος σίτισης στους πελάτες (δηλαδή σε μπουφέ) όπου περιμένουν σε μεγάλες ουρές μπροστά σε τεράστιους μπουφέδες  για να πάρουν το φαγητό τους. Διότι περνώντας πάνω απο τους μπουφέδες άλλοι αφήνουν τις ξανθές τρίχες τους στα φαγητά επάνω, άλλοι βάζουν τα δάχτυλά τους για να δοκιμάσουν τις σάλτσες, άλλοι αντί για τις λαβίδες χρησιμοποιούν τα χέρια τους και άλλοι κόβουν τα ψωμιά τους παραβλέποντας την πετσέτα που χρειάζεται!!! 

Θα μπορούσα να συνεχίσω αναφέροντας πολλά ευτράπελα περιστατικά που συμβαίνουν κατά την διάρκεια του συνωστισμού μπροστά στους μπουφέδες. Ενα τελευταίο για να τελειώνω. Στο μπουφέ του παγωτού χρησιμοποιούν εκατοντάδες άτομα το κουτάλι του παγωτού για να σερβιριστούν χωρίς να αλλαχτεί το νερ ό ποτέ!!! Γνωρίζετε πόσα βακτηρίδια και σαλμονέλα έχει το δοχείο αυτό??? Και ύστερα απορεί ο κόσμος γιατί παθαίνουν δηλητηρίαση!!!  ΕΕΕΕ τουλάχιστον καθάρισε το έντερό τους...Ξ'ερετε τι ποσότητες χλαπακιάζουν αυτοί οι υπέροχοι τουρίστες??? Μέχρι και σακούλες βάζουν για να πάρουν μαζί τους, μην τυχόν και πεινάασουν!!!!  Οι ίδιοι οι τουρίστες γίνονται ρεζίλι μπροστά στα μάτια του προσωπικού των εστιατορίων χωρίς ίχνος ντροπής!!!!

Και δεύτερο σημείωμα

Ο κ.Παπαδόπουλος μας έστειλε αργά το βράδυ και δεύτερο σημείωμα, προς προβληματισμό. Διαβάστε το πιο κάτω στα σχόλια.

 

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών