Η Βενετία διαχωρίζει τους τουρίστες από τους ντόπιους

27-04-18 | Ο Torna-δόρος

Mέτρα για το διαχωρισμό των ντόπιων από τους τουρίστες σχεδιάζει η Βενετία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον υπερ-τουρισμό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η απόφαση ελήφθη μετά τους μεγάλους αριθμούς επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στον ήδη υπερ-φορτωμένο τουριστικά προορισμό το Πάσχα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, οι αρχές πρόκειται να επιβάλλουν μέτρα ελέγχου άνευ προηγουμένου με σκοπό το διαχωρισμό των ντόπιων από τους τουρίστες κατά τη διάρκεια των bank holiday το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Οι τουρίστες που θα κατευθυνθούν σε αξιοθέατα όπως η Πλατεία του Αγίου Μάρκου και η Γέφυρα του Ριάλτο θα οδηγηθούν σε αποκλειστικά τουριστικές διαδρομές, μακριά από τους ντόπιους «οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για τη μίζερη καθημερινότητά τους εξαιτίας της εισβολής τουριστών».

Ο ιδρυτής της εταιρίας Responsible Travel, Justin Francis, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή είναι τραγική, αφού η έννοια του τουρισμού είναι να ενώνει τους ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, με αμοιβαία οφέλη. 

Ο κ. Francis αναρωτιέται πώς μια όμορφη πόλη κατέληξε να πάρει μια τέτοια θέση. Όπως επισημαίνει, η πόλη δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να αντιμετωπίσει την αύξηση των τουριστών καθώς επί δεκαετίες που αντιμετωπίζει το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού επιδίωκε την τουριστική ανάπτυξη με κάθε κόστος.

Φαίνεται ότι η Βενετία σήμερα έχει υποτιμηθεί σε ένα θεματικό πάρκο με επιβολή ελέγχων στους επισκέπτες του, σημειώνει.

Ο αριθμός των τουριστών αναμένεται να κορυφωθεί από το Σάββατο έως την Τρίτη, 1η Μαΐου, η οποία είναι αργία και στην Ιταλία.

Ο δήμαρχος, Luigi Brugnaro, δήλωσε ότι έχει υπογράψει απόφαση που περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη δημόσια ασφάλεια της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»