Τα βόδια πάνε διακοπές στα Ζαγοροχώρια...

04-04-18 | Ο Torna-δόρος

Τα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων είναι ένας περίφημος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, ο οποίος έχει σταθερούς υποστηρικτές και τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Όπως φαίνεται, ωστόσο, σύμφωνα και με απόφαση του Δήμου Ζαγορίου, λάτρεις της περιοχής δεν είναι μόνο τουρίστες αλλά και …βόδια.

Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες οι τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία των οικισμών Κουκουλίου, Κήπου και Νεγάδων, συνυπήρχαν με ένα ανεξέλεγκτο κοπάδι, περίπου 20 βοοειδών και ενός αλόγου,  τα οποία «επέμεναν» να περιηγούνται και να βοσκου στην περιοχή και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία, καταστήματα, πλατείες ακόμη και κοιμητήρια, αφήνοντας πίσω τους κατεδαφισμένους περιβάλλοντες χώρους.

Παρά τις συνεχείς συστάσεις του δήμου αλλά και του αστυνομικού τμήματος Ζαγορίου, ο κτηνοτρόφος στον οποίο ανήκουν τα βόδια και το άλογο δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε να επιτρέπει τον «τουρισμό» στο κοπάδι του. ‘Όμως οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες γενικότερα αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής δεν φαίνεται να συμμερίζονταν τις εξορμητικές ανησυχίες των ζώων, τα οποία μάλλον έκαναν παρατεταμένες διακοπές αφού βρίσκονταν εντός των οικισμών για παραπάνω από 30 ημέρες, οπότε και προέβησαν σε έγγραφες καταγγελίες ζητώντας την επίλυση του προβλήματος. 

Προς τούτο, ο Δήμος Ζαγορίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την επιβολή προστίμου 500 ευρώ στον κτηνοτρόφο- τιμή που θα θεωρούνταν ιδανική, εάν επρόκειτο για ένα γκρουπ πραγματικών τουριστών των 20 και πλέον μελών…

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google