Ξεκίνησαν από την Ελλάδα και τώρα ταξιδεύουν δωρεάν σε όλο τον κόσμο! - Δείτε πώς

28-03-18 | Ο Torna-δόρος

Μια έξυπνη ιδέα για να γυρίσουν τον κόσμο δωρεάν βρήκε ένα ζευγάρι Αυστραλών, ο Riley, 33 ετών, και η Elayna, 34 ετών, οι οποίοι γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, αποφάσισαν να αφήσουν τις κανονικές τους δουλειές και να σαλπάρουν στο άγνωστο, βγάζοντας τα έξοδά τους από τα social media.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το ζευγάρι ταξιδεύει με ένα yacht, καταγράφει τις περιπέτειές του σε βίντεο και οι περίπου 2 εκατομμύρια ακόλουθοί τους χρηματοδοτούν τα ταξίδια τους.

Πως γίνεται αυτό;

Ο Riley επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2013 με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό που αγόρασε από την Ιταλία και εδώ γνώρισε την Elayna, η οποία εργαζόταν ως τραγουδίστρια. Καθώς φαίνεται, το Αιγαίο αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τον έρωτά τους και το ζευγάρι αποφάσισε να εξερευνήσει τις θάλασσες του κόσμου. Η Elayna ανέβαζε διαρκώς βιντεάκια στο YouTube με τα ταξίδια τους και γρήγορα κατέληξε το κανάλι τους να έχει περισσότερους από 2 εκατ. followers. Τους ζήτησε λοιπόν να συμμετέχουν σε crowdfunding μέσω της πλατφόρμας Patreon και οι θαυμαστές τους προσφέρουν από 1 έως 100 δολάρια το μήνα για να βοηθήσουν το ζευγάρι να ταξιδεύει και να φτιάχνει βίντεο.

Για να γίνει αντιληπτή η επιτυχία τους, το ζευγάρι κατάφερε να αγοράσει ένα μεγαλύτερο σκάφος, αξίας 677.000 δολαρίων!

Μιλώντας στο Travel + Leisure, ο Riley δηλώνει υπερήφανος για τη δουλειά και τις θυσίες που έκανε προκειμένου να αγοράσει το πρώτο του σκάφος και πλέον έχει πολλές υπέροχες αναμνήσεις από τα ταξίδια του με την Elayna. Εκμυστηρεύεται ότι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε τα βίντεο να είναι «δημιουργικά και να παρακινούν τους ανθρώπους να σκεφτούν».

Και φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ζεύγους. Η Elayna τους συμβουλεύει: «Μην περιμένετε, απλώς ξεκινήστε και κάντε το, γιατί είναι εφικτό».

Παρακολουθείστε το βίντεο για να πάρετε ιδέες...

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»