TripAdvisor: Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή των προτιμήσεων και μετά θάνατον!

23-03-18 | Ο Torna-δόρος

Συνήθως σε μεγάλους διαδικτυακούς τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως είναι το TripAdvisor, οι τουρίστες αναζητούν συμβουλές για τα καλύτερα ξενοδοχεία, τα κορυφαία εστιατόρια, τις πιο ειδυλλιακές παραλίες και γενικές πληροφορίες για το πώς θα σχεδιάσουν πληρέστερα το ταξίδι τους.

Ωστόσο, το ταξίδι στην Ελλάδα για πολλούς τουρίστες δεν σταματά στη ζωή, αλλά συνεχίζει και μετά θάνατον, συνεπώς αιώνια...! Λόγω νοοτροπίας και διαφορετικής εξοικείωσης με το φυσικό γεγονός του θανάτου, αλλά και λόγω της απέραντης λατρείας τους για την Ελλάδα, επαναλαμβανόμενοι τουρίστες των ελληνικών νησιών όπως είναι για παράδειγμα οι Άγγλοι, έχουν ως τελευταία επιθυμία να σκορπιστούν οι στάχτες τους στα αγαπημένα τους ελληνικά νερά. Προς τούτο, οργανώνουν το ταξίδι τους έγκαιρα, αφήνοντας ακριβείς οδηγίες  τόσο ως προς τη συγκεκριμένη τοποθεσία, όσο και ως προς το συνοδευτικό τελετουργικό.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα «πράσινα» νησιά όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Θάσος, η Κρήτη, η Σκιάθος αλλά και η Κως.

Στο TripAdvisor, το ενδιαφέρον για τα πρακτικά ζητήματα και ερωτήματα που προκύπτουν είναι μεγάλο: η νομοθεσία και οι κανονισμοί της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας, είναι τα θέματα που μονοπωλούν τις περισσότερες συζητήσεις. Ανάλογες αναζητήσεις υπάρχουν και στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης  αλλά και στα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ταξιδιού, οι τουρίστες συνοδοί αρκούνται συνήθως στο να τηρούν τους κανονισμούς του αερομεταφορέα: όταν πια βρίσκονται στην Ελλάδα, εκτελούν την επιθυμία του αγαπημένου τους κατά το δοκούν, εφόσον δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόνοια για τη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και γιατί θεωρούν ότι δεν θα ήταν σοφό να εμπλακούν με την ελληνική γραφειοκρατία για μια απλή πράξη αγάπης.

Εξάλλου, σε πολλές χώρες του κόσμου όπου η καύση των νεκρών είναι διαδεδομένη, υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες για την επιθυμία του τελευταίου ταξιδιού : για παράδειγμα, στις κρουαζιέρες της Carnival Cruises, μπορεί κανείς να οργανώσει εξ αρχής την τελετή απευθυνόμενος στην αντίστοιχη εξυπηρέτηση πελατών της κρουαζιέρας. Οι όροι και προϋποθέσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η τελετή θα πρέπει να λάβει χώρα συγκεκριμένη μέρα και ώρα, η απόσταση από την ξηρά θα πρέπει να είναι 12 ναυτικά μίλια τουλάχιστον ενώ απαγορεύεται η ρίψη μη βιοδιασπώμενων συνοδευτικών αντικειμένων και πλαστικών λουλουδιών.

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά