2 Βρετανοί αντιμέτωποι με φυλάκιση και πρόστιμα για ψευδή ισχυρισμό ασθένειας

06-03-18 | Ο Torna-δόρος

Ποινή φυλάκισης 26 εβδομάδων με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Derbyshire σε 2 Βρετανούς τουρίστες για ψευδείς ισχυρισμούς ασθενείας στις διακοπές που είχαν κίνητρο τη χρηματική αποζημίωση.

Οι Leon Roberts και Jade Muzoka δήλωσαν ψευδώς ότι αρρώστησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους με την TUI στην Τουρκία.

Οι 2 τουρίστες προδόθηκαν από φωτογραφίες στα social media που τους έδειχναν να διασκεδάζουν τις στιγμές που οι ίδιοι ισχυρίσθηκαν ότι ήταν άρρωστοι.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του ψευδούς ισχυρισμού τους, το ζευγάρι απέσυρε τη χρηματική απαίτηση από την TUI, όμως ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ αποφάσισε να συνεχίσει τις διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης.

Η απάτη ενδέχεται να κόστιζε στην TUI 50.000 λίρες.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανώτερο δικαστήριο για την επιβολή ποινής, όπου ο δικαστής έκρινε τις πράξεις του ζευγαριού «ανέντιμες» και «παράνομες». Επιπλέον τους επιβλήθηκε κοινωνική υπηρεσία 200 ωρών και πρόστιμο 1.115 λιρών για καθέναν.

Το ζευγάρι, το οποίο έχει πια χωρίσει, έκανε διακοπές στο Cornelia Golf Resort and Spa στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2015 και συνέταξε τον ψευδή ισχυρισμό μετά τον Απρίλιο.

Η σημερινή απόφαση είναι μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για τους κινδύνουν που επιφυλάσσει ο ισχυρισμός ασθένειας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ο δικαστής ήταν ξεκάθαρος για την άποψή του σε σχέση με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, δήλωσε εκπρόσωπος της TUI Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Όπως είπε, μάλιστα, οι 2 Βρετανοί ενδέχεται να μην ξεμπερδέψουν με την υπόθεση τόσο σύντομα καθώς και το ξενοδοχείο όπου έμειναν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους στην Τουρκία.

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο