Χωροταξικός επενδυτικός σχεδιασμός στην αθηναϊκή ριβιέρα

01-03-18 | Ο Torna-δόρος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις μεγάλες διεθνείς επενδυτικές εταιρίες γίνονται εκτενείς αναφορές για την σχεδιαζόμενη τουριστική ανάπτυξη του νότιου παραλιακού μετώπου της Αθήνας, στο Σαρωνικό και την ανάδειξη της περιοχής ως τον μοναδικό τουριστικό προορισμό της Μεσογείου, ανώτερο σε υπηρεσίες από την Κυανή Ακτή, μας ενημερώνει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στο Tornos News. Και συνεχίζει:

Πράγματι, τα σχέδια σε εξέλιξη, με την επένδυση του Ελληνικού να κυριαρχεί, δείχνουν το λαμπρό  τουριστικό μέλλον που θα έχει η Αθηναϊκή Ριβιέρα τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από την πολυσύνθετη επένδυση του Ελληνικού που θα απατήσει αρκετό χρόνο μέχρι την ολοκλήρωσή της, η αρχή γίνεται με τη ριζική ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η λειτουργία του οποίου ξεκινά το καλοκαίρι.

Σειρά έχουν η ανάπλαση των Αστεριών Γλυφάδας από την GRIVALIA, με την λειτουργία σύνθετης τουριστικής εγκατάστασης, με ξενοδοχείο, bungalows και λοιπές εγκαταστάσεις πολυτελείας και η μακροχρόνια μίσθωση της μαρίνας Αλίμου με εκμετάλλευση του χερσαίου χώρου της από τον ανάδοχο για την ανέγερση και ξενοδοχειακής μονάδας πολυτελείας, πλέον των υπολοίπων νέων εγκαταστάσεων.

Βέβαια με τη γιγαντιαία τουριστική οικοδομική δραστηριότητα, υπάρχει πάντα  ο κίνδυνος της τουριστικής ασφυξίας στην παραλιακή ζώνη και η ανάγκη να γίνει άμεσα ένα χωροταξικό σχέδιο ανάπτυξης  της παραλιακής ζώνης για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των συνεπειών της υπερανάπτυξης, που συνήθως οδηγούν στην υποβάθμιση του προϊόντος.

Η Κυανή Ακτή έχασε τη λάμψη της εξ αιτίας του κορεσμού ως προορισμού, σαν αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης. 

Στην Κύπρο ήδη λαμβάνονται μέτρα, μετά όμως την άνευ προηγουμένου οικοδομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα καθ ύψος, στη Νότια παραλιακή ακτή. 

Για να γίνει και να παραμείνει η Αθηναϊκή Ριβιέρα το διαμάντι της Μεσογείου απαιτείται άμεσα ο χωροταξικός επενδυτικός σχεδιασμός και ο καθορισμός της φέρουσας ικανότητας του παραλιακού μετώπου, προκειμένου η ανάπτυξη να συντελείται με προγραμματισμένη δραστηριότητα.

 

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο