Γκέι τουρισμός: 1 στους 3 ταξιδιώτες έχει δεχθεί διακρίσεις στις διακοπές

09-10-17 | Ο Torna-δόρος

Ένας στους τρεις γκέι ταξιδιώτες έχει συναντήσει διακρίσεις στις διακοπές, όπως κριτική και περίγελο, σύμφωνα με έρευνα της Virgin Holidays σε σχέση με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες της κοινότητας LGBT.

Οι συμπεριφορές αυτές περιλαμβάνουν στραβοκοίταγμα (για το 58% των γκέι ταξιδιωτών), περίγελο (35%) ή λεκτική κακοποίηση (29%).

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ενώ το 84% των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών μπορούν με ευκολία να δείξουν τη στοργή τους στον/στην σύντροφο ενώ βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, το ίδιο μπορεί να κάνει μόνο ένας στους 20 γκέι ταξιδιώτες.

Επιπλέον, ένας στους 10 γκέι ταξιδιώτες έχει απειληθεί με σωματική βία στις διακοπές. Ένα στα 4 ζευγάρια LGBT δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί διακρίσεις από άλλους βρετανούς ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με την Virgin Holidays, οι ξενοδόχοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς το ένα τρίτο των γκέι ταξιδιωτών να αναφέρουν ότι φοβήθηκαν την κριτική από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις αμφισβητήθηκε η σχέση τους (τους προσφέρθηκε δωμάτιο για ένα άτομο ή ξεχωριστά κρεβάτια).

Η Virgin Holidays δημιούργησε και σχετικό βίντεο, το οποίο εντάσσεται στην τριετή στρατηγική της, με έναρξη την προηγούμενη χρονιά, με στόχο να γίνει μια από τις φιλικότερες ταξιδιωτικές εταιρίες για την κοινότητα ταξιδιωτών LGBT.

Μάλιστα, από τις προσπάθειες της Virgin Holidays, οι ξενοδόχοι της Καραϊβικής καθώς και η Ένωση Τουρισμού της περιοχής σύστησαν την πρώτη στην ιστορία ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες LGBT.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»