Τουρισμός: Έντονη κινητικότητα στην ξενοδοχειακή σκακιέρα της Αθήνας

18-07-17 | Ο Torna-δόρος

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων, εγχώριων και διεθνών, που θέλουν  να πάρουν θέσεις,  ώστε να εξασφαλίσουν παρουσία   στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, λόγω της συνεχούς αυξητικής τάσης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος, η οποία προβλέπεται να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια κάνοντας, την πρωτεύουσα  hot destination. Ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στο Tornos News, κατέγραψε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις κινήσεις των ξενοδοχειακών ομίλων. Γράφει:

-Η MANDARIN ORIENTAL, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ακίνητο του HILTON, σε περίπτωση που οι νέοι ιδιοκτήτες αποφασίσουν τη μη ανανέωση της σύμβασης με την HILTON που λήγει τον Απρίλιο του 2018.

-H FOUR SEASONS φαίνεται να έχει σαφές προβάδισμα για την ανάληψη του management του ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, η λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται, μετά την ανακαίνιση, τον Μάϊο του 2018.

-Η MARRIOTT επανέρχεται την Άνοιξη του 2018, μετά την συμφωνία ανάληψης του management  του Ξενοδοχείου METROPOLITAN CHANDRIS.

-Αναμένεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού πώλησης του KING GEORGE, με τον όμιλο Λασκαρίδη να έχει το δικαίωμα προτίμησης, οπότε αν κάνει χρήση καθίσταται ο νέος ιδιοκτήτης.

-Αναμένεται επίσης το αποτέλεσμα του διαγωνισμού μίσθωσης του πρώην ακινήτου της Αγροτικής Τράπεζας, που παλαιότερα λειτουργούσε το KING'S PALACE, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατατεθεί 5 προσφορές.

-Στο ATHENS LEDRA μετά την πώλησή του στην εταιρία HINES, οι νέοι ιδιοκτήτες  θα προβούν στην πλήρη και ριζική ανακαίνισή του, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει  ήδη συμφωνία για ανάληψη  του managenent από μεγάλο και γνωστό  εγχώριο ξενοδοχειακό όμιλο με ισχυρή  παρουσία στην Ελλάδα.

-Πληροφορίες από το CITY του Λονδίνου αναφέρουν ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη εξετάζει τη μίσθωση του NJV ATHENS PLAZA, σε διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα.

-Τρεις ξενοδοχειακοί κολοσσοί ψάχνουν ακίνητα για να πάρουν θέση στην ραγδαία αναπτυσσόμενη Αθήνα :

RITZ CARLTON

HARD ROCK INTERNATIONAL

FAIRMONT HOTELS & RESORTS

Ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αττική μπορούν να καλύψουν τις απατήσεις των ανωτέρω αλυσίδων ,με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το management.

-H CAESARS ENTERTAINMENT CORPORATION, Las Vegas,  έχει εκφράσει ,πρόσφατα, ζωηρότατο ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία, στο χώρο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ στα πλαίσια του προγράμματος αξιοποίησης της έκτασης, σύνθετη τουριστική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει αίθουσα CASINO, πολυτελές ξενοδοχείο, night club  κατά τα πρότυπα του Las Vegas, συνεδριακή αίθουσα που να δέχεται διεθνή μεγάλα συνέδρια, εμπορικό κέντρο και ανεξάρτητες βίλες.

-Το μόνο αξιόλογο ακίνητο που παραμένει πλέον  ελεύθερο είναι το πρώην ξενοδοχείο ESPERIA, που χρειάζεται  όμως γενική ανακαίνιση, ώστε να γίνει ένα καλό τετράστερο, που λείπει από την πιάτσα του Συντάγματος.

-Για την ιστορία, μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες δραστηριοποιούνται  ήδη από χρόνια στην Αθήνα, όπως

INTERCONTINENTAL

STARWOOD

HILTON

WYNDHAM

SOFITEL 

IBIS

RADISSON

NOVOTEL

BEST WESTERN

MELIA

CROWNE PLAZA

Μετά την δραστηριοποίηση  και των υπολοίπων μεγάλων αλυσίδων  θα συμπληρωθεί ο ξενοδοχειακός χάρτης της Αττικής, καθιστώντας την Αθήνα ένα μεγάλο Διεθνή προορισμό με ξενοδοχειακό δυναμικό υψηλής κλάσης.

Μέσα στο χειμώνα  2017-2018 προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες  οι κινήσεις  των παικτών στην ξενοδοχειακή σκακιέρα.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή