Πόσο φόρο πληρώνουν οι τουρίστες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς

27-03-17 | Ο Torna-δόρος

To Βέλγιο και η Ιταλία επιβάλλουν τους υψηλότερους φόρους στη διαμονή των τουριστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της πλατφόρμας κρατήσεων Kayak.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες που θα διανυκτερεύσουν στις Βρυξέλλες καλούνται να καταβάλουν περίπου 42, 56 ή 70 ευρώ για επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3, 4, ή 5 αστέρων, αντίστοιχα.

Στην Ιταλάι τις υψηλότερες επιβαρύνσεις στη διαμονή των τουριστών επιβάλλονται στη Ρώμη, με μέγιστο φόρο τα 49 ευρώ για 7 διανκτερεύσεις. Στη Φλωρεντία, Βενετία και Μιλάνο ο μέσος όρος του φόρου διανυκτέρευσης είναι 35 ευρώ. Στη Βενετία χρεώνονται μόνο οι 5 πρώτες ημέρες διαμονής. Στις υπόλοιπες ιταλικές πόλεις χρεώνονται οι πρώτες 10 ημέρες.

Στην Ισπανία, στην μεν Καταλονία για μια εβδομάδα διαμονή σε 5άστερο ξενοδοχείο ο φόρος είναι έως και 17,75 ευρώ, ενώ στις Βαλεαρίδες Νήσους ο αντίστοιχος φόρος στους τουρίστες είναι περίπου 14 ευρώ (πάντα για 7 διανυκτερεύσεις).

Σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και η Βιέννη, ο φόρος προκύπτει από το κόστος του δωματίου και όχι από την κατηγορία τους και ανέρχεται αντίστοιχα σε 6%, 5% και 3,2% επί της τιμής στα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Στο Παρίσι ο τουριστικός φόρος ανέρχεται έως 20.10 ευρώ για επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Ο φορολογικός συντελεστής μειώνεται στις κατώτερες κατηγορίες ξενοδοχείων.

Η Λισαβόνα έχει τις χαμηλότερες χρεώσεις στους τουρίστες και επιβάλει ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανεξάρτητα από την κατηγορία του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν.

Η Ισλανδία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τους τουριστικούς φόρους για να κρατήσει μακριά τον μαζικό τουρισμό. Το 2010 η χώρα είχε 459.000 τουρίστες και μέχρι το 2020 αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 2 εκατ. ταξιδιώτες. Η απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος για τη χώρα οφείλεται στην υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

 Διαβάστε επίσης

 Οι τουρίστες δεν ψηφίζουν στον προορισμό διακοπών- Φορολογείστε τους!

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»