"Στάσου μύγδαλα"... εξ Ισπανίας

10-01-17 | Ο Torna-δόρος

Οι περισσότεροι θα θυμούνται την αξέχαστη ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη "Κορίτσια στον ήλιο" με το Γιάννη Βόγλη στο ρόλο του αγνού βοσκού και την Ανν Λόμπεργκ στο ρόλο της ερωτευμένης τουρίστριας. Η βραβευμένη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου "επενδύει" τη σκηνή του "κυνηγητού"  με τη χαρακτηριστική φράση του Γιάννη Βόγλη: "Στάσου μύγδαλα".

Τα μύγδαλα, λοιπόν, και για την ακρίβεια οι ανθισμένες μυγδαλιές αποτελούν το νέο ισχυρό "όπλο" των Ισπανών για να προσελκύσουν Γερμανούς τουρίστες/στριες στη Μαγιόρκα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το νέο τουριστικό προϊόν της Μαγιόρκας με τις ανθισμένες μυγδαλιές που μπορούν να δουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες έχει ενταχθεί στα ταξιδιωτικά πακέτα που πουλά η Der Touristik.

Όπως αναφέρει ο μεγάλος Γερμανός Tour Operator οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ταξιδιωτική εμπειρία με την άνθιση των μυγδαλιών στη Μαγιόρκα αγοράζοντας τα  πακέτα που έχουν δημιουργήσει γι΄ αυτό το λόγο. Το πακέτο των 7 διανυκτερεύσεων που περιλαμβάνει πέραν της διαμονής, τις πτήσεις από τη Γερμανία, τις μεταφορές και γερμανόφωνο ξεναγό κοστίζει 449 ευρώ το άτομο. Όπως επισημαίνει η Der Touristik η Μαγιόρκα με μέσο όρο έξι ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα είναι ένας ελκυστικός προορισμός διακοπών ακόμη και το Χειμώνα. Τα πακέτα συνδυάζονται με πεζοπορικές διαδρομές. Σύμφωνα με τη Der Touristik το πακέτο πωλείται μέσω 9.000 ταξιδιωτικών γραφείων.

Και επειδή και στην Ελλάδα έχουμε πολλές μυγδαλιές, άνετα, θα μπορούσαν να ενταχθούν ως ένα νέο τουριστικό προϊόν στο "μπουκέτο" των ταξιδιωτικών πακέτων που θα πουλά η χώρα μας στο εξωτερικό σε περιόδους μη αιχμής της σεζόν. Αρκεί να κλειστούν οι σχετικές συμφωνίες με τους Γερμανούς Tour Operators που ξεκίνησαν τις πωλήσεις για το ίδιο προϊόν στη Μαγιόρκα.

Άλλωστε, κατά μία έννοια, το δρόμο τον έχει ανοίξει πολλά χρόνια πριν η Ελλάδα με την αξέχαστη ταινία "Κορίτσια στον Ήλιο". 

Και για όσους δεν θυμήθηκαν ακόμη τη ταινία μπορούν να δουν δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα εδώ...

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»