Τα μπλόκα των αγροτών και η φήμη του ελληνικού τουρισμού

09-12-16 | Ο Torna-δόρος

Αναμμένα κρατούν οι αγρότες τα τρακτέρ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν ξανά τις οδικές αρτηρίες της χώρας μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ήδη η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων των αγροτών έκανε την πρώτη της συνεδρίαση και αναμένεται να συναντηθεί  εκ νέου στις 17 Δεκεμβρίου προκειμένου να διαμορφώσει τη μορφή των κινητοποιήσεων ως αντίδραση στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ένας από τους κλάδους που θίγεται κάθε φορά όταν οι αγρότες μπλοκάρουν τις οδικές αρτηρίες της χώρας,  βέβαια, είναι ο τουρισμός.

Αυτό που διαφοροποιεί την θέση των τουριστικών φορέων σε σχέση με το παρελθόν είναι η ηπιότητα που κυριαρχεί στις αντιδράσεις τους σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Έχοντας υποστεί και ο τουρισμός την πλέον σκληρή υπερφορολόγηση όλων των εποχών οι φορείς του κλάδου κατανοούν τα προβλήματα που υφίσταται άλλος ένας βασικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Ζητούν, όμως, από τους αγρότες να επιλέξουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων και όχι μπλόκα στις βασικές οδικές αρτηρίες.

Από την άλλη ζητούν και προετοιμασία από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για να μην θιχτεί η φήμη του ελληνικού τουρισμού. Φέτος, για μακρύ χρονικό διάστημα προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας που εξαρτώνται τη χειμερινή περίοδο και από τις επισκέψεις των Βούλγαρων τουριστών βίωσαν ακυρώσεις από τη γειτονική χώρα ακόμη και όταν οι αγρότες είχαν τελειώσει τις κινητοποιήσεις τους γιατί διατηρούνταν η φημολογία ότι οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.  Και γι΄ αυτό σίγουρα δεν έφταιγαν οι αγρότες...

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»