Ο ελληνικός καφές κάνει θραύση στα εστιατόρια που δέχονται Τούρκους τουρίστες.
Γι΄ αυτούς είναι τούρκικος, για εμάς ελληνικός αλλά στην ουσία είναι ο ίδιος καφές. Και βέβαια οι παραλλαγές του πολλές, για να ανταποκρίνονται στους χαρακτήρες των ανθρώπων. Έτσι έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ των: Βαρύς, Ελαφρύς, Γλυκός, Μέτριος, Ναι και Όχι, Σκέτος, Βραστός, Μερακλίδικος, Βαρύ γλυκός, Γλυκύ Βραστός κ.α.
Και επειδή αρέσει ο ελληνικός καφές σε μία ιδιαίτερα δυναμική αγορά τουριστών που επισκέπτεται δημοφιλείς προορισμούς της χώρας δεν θα ήταν άσχημη ιδέα δίπλα στα ατελείωτα γουναράδικα που λειτουργούν πλέον στα νησιά μας στοχεύοντας στους Ρώσους τουρίστες ή στα εστιατόρια με αγγλικό πρωινό που στοχεύουν στους Βρετανούς να προστεθεί και ο ελληνικός (ή τούρκικος) παραδοσιακός καφές ως μέρος της τουριστικής μας κουλτούρας για την προσέλκυση των Τούρκων επισκεπτών μας.
Θα μπορούσε λοιπόν να διαφημίζεται ο Greek Coffee ( G - Cofee) ή ο Τurkish Coffe (T - Coffee) ως κοινό χαρακτηριστικό που φέρνει κοντά τους δύο λαούς προς όφελος του τουρισμού μας.
Και ως ατραξιόν ή εργαλείο μάρκετινγκ για περισσότερους επισκέπτες δεν θα μπορούσε να λείπει και το "δωρεάν" διάβασμα του φλιτζανιού...